xanthi piata

Xanthi este unul dintre cele mai frumoase oraşe din regiunea Macedonia-Tracia din Grecia.

În fomă de amfiteatru, construit la poalele lanțului muntos Rodopi, Xanthi este situat în Tracia (nordul Greciei), la intersecția dintre Marea Neagră și Marea Egee, Europa și Asia. Râul Kosynthos împarte orașul în doua, in partea de vest se află orașul vechi și orașul modern, iar in partea de est, „cartierul Samakov”, care se mândrește cu un mediu natural bogat. Ambele părți păstrează încă flerul lor tradițional, fermecand vizitatorii cu noblețea și măreția lor.
Străzile înguste pietruite ale orașului vechi sunt decorate cu vile superbe, al căror stil arhitectural este un amestec minunat de arhitectură locală și otomana, precum și neoclasicismul greacesc al stilului arhitectural. Impreuna cu bisericile bizantine și piețele pitorești, cartierul Old Town din oraș ar putea fi descris ca un muzeu deschis, din care gloria ramane neatinsa de-a lungul anilor. Partea moderna a orasului se mândrește cu un centru frumos, cu un ceas și depozitele de tutun renovate.
Daca ajuntei in Xanthi, nu uitati sa vizitati piața de vechituri cu aroma ei distinctiva locala, ce are loc in fiecare sâmbătă in Piața Zoagoras!
Fie că sunteți un iubitor de istorie sau tradiție, un iubitor al naturii, un specialist in gastronomie, care doreste să se complacă în specialități delicioase locale și dulciuri de tip estic sau chiar un dependent de divertisment, care doreste să experimenteze viața de noapte vibrantă a orașului, regiunea Xanthi va satisface cu siguranta, chiar și cele mai exigente cereri. Profitati de șansa de a descoperi această destinație nealterata și lăsați spiritul vostru liber să se bucure de sunete și culori care vor înălța simturile.

Xanthi1

Orasul Xanthi se intinde pe o suprafata de 153 km² si numara 52.270 de locuitori (recensamantul din 2011) cu o densitate de 341,63 pe km². Altitudinea medie este de 80 m.

Autor: S. Alexandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *