Lacul ColibițaLacul Colibița

Frumusețile țării noastre sunt numeroase, începând cu peisajele superbe de munte sau podiș, cu fascinanta Deltă a Dunării și apoi până la plajele sălbatice de pe Litoralul Mării Negre. Află care este localitatea în care parcă ești în Austria sau Elveția!

Drumul de senzație din România care ajunge în locul cu cel mai curat aer din țară este comparabil cu Austria și Elveția

Mai multe locuri din România au un farmec aparte, însă lipsa de interes a autorităților noastre față de domeniile turismului și infrastructurii ne face să fim cu ani în urmă comparativ cu țările din vestul Europei. Asta, în ciuda faptului că România are un potențial uriaș. Totuși există și zone unde s-au investit sume mari pentru dezvoltare, iar rezultatele au început să se vadă.

Județul Bistrița-Năsăud a devenit cunoscut ca și „Poarta Transilvaniei”, iar aici, între Maramureș și Bucovina, găsești tot ce trebuie. Într-un peisaj impresionant și o tradiție culturală autentică, oamenii de aici te primesc cu brațele deschise și mai ales, cu omenie.

Bistrița Năsăud, potențial turistic enorm

Județul amintit are un potențial turistic imens, scrie playtech.ro. Autoritățile locale au accesat fonduri europene pentru dezvoltarea zonei. În acest sens au fost reabilitate mai multe clădiri de patrimoniu, iar drumurile către destinațiile turistice au fost refăcute.

În Bistrița-Năsăud se regăsește și Transfăgărășanul Ardealului, drumul spectaculos care șerpuiește spre stațiunea Colibița, cunoscută pentru cel mai curat aer din România.

Micul Transfăgărășan din Bistrița

„Un mic Transfăgărășan de Bistrița, da, iar cei care vin aici pot să se bucure de el, sunt curbe uimitoare atât din drumul care vine de la Prundul Bârgăului, cât și pe drumul Blajului, pe cealaltă variantă a drumului, care merge înspre Mureșenii Bârgăului și Tiha.

Deci în toată zona asta, când avem versant atât de abrupt, s-au săpat foraje până la 25-30 de metri adâncime, sunt câteva sute de piloni, vreo 300 de piloni, din beton armat, care fixează drumul împotriva alunecărilor de teren. În schimb, în cealaltă parte, în zona versantului, s-a tăiat în versant, s-a rupt din versantul de piatră și pentru faptul că există riscul să cadă pietre mai departe, s-a stabilizat cu plasă stabilizatoare, s-a dat și cu un strat de amorsă din ciment care să stabilizeze acolo pietrele și putem spune că prin această investiție, siguranța este ca și în Elveția”, a declarat Bogdan Ivan, senator de Bistrița, potrivit Digi24.

Aerul plin de ozon din Colibița ar fi vindecat o femeie de tuberculoză

Aerul din Colibița este foarte bogat în ozon, iar primele informații despre proprietățile benefice ale sale au început să apară încă din anul 1883. Se spune că atunci, o tânără din Bistrița s-a vindecat de tuberculoză cu aerul din această zonă.

În comunism, mai precis în anul 1979, satul Colibița a fost strămutat pe dealurile din apropiere pentru a face loc în vale unui lac de acumulare. Localnicii cred cu tărie că și acum, pe fundul lacului, se regăsesc vechile locuințe ale sătenilor. Nu în ultimul rând, aceștia susțin că atunci când apa lacului de acumulare scade foarte mult se poate observa crucea de pe turla bisericii din sat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *