Sacrificiul regelui, un roman-eveniment recent apărut la Crime Scene Press, care dezvăluie în sfârșit adevărul despre marele mister al lumii șahului – sau cum o incredibilă mașinațiune a KGB-ului a pus capăt, în plin Război Rece, carierei celui mai mare jucător din toate timpurile, Bobby Fischer.
În 1972, în plin Război Rece, un american de 29 de ani devine campion mondial la șah, învingându-l pe rusul Boris Spassky, sub privirile uluite ale întregii lumi. Astfel, Bobby Fischer pune capăt unei serii până atunci neîntrerupte de titluri sovietice, începută în 1948.URSS, care deja a pierdut cursa pentru spațiu și a cărei economie se clatină, e obligată să admită că a pierdut hegemonia intelectuală. Cum se spune în roman, „lui Bobby Fischer nu i-a fost dat să pășească pe Lună, în schimb, geniul i-a condus pașii pe tabla de șah a lumii.”
1975. Lovitură de teatru: Bobby Fischer renunță la titlu. Abandonează fără luptă, fără nicio explicație, și dispare de pe scena publică. Lumea șahului este în doliu. Ce îl împinge pe magicianul imbatabil al șahului să facă un asemenea gest? De ce nu și-a apărat titlul, deși știa că este invincibil?
Decizia sa rămâne un mister. Istoricii, filosofii, psihiatrii au sfârșit prin a îngropa această enigmă printr-o explicație simplistă: Bobby pur și simplu ar fi înnebunit.
Pentru prima oară, aproape 50 de ani mai târziu, adevărul despre misterul care îl înconjoară pe Bobby Fischer iese la iveală. Un thriller ambițios, îmbinat cu o poveste filosofică și una de iubire, care te poartă din cluburile de șah din New York până pe coridoarele Kremlinului.