vlcsnap-2013-12-24-09h47m47s163

Peste 2.000 de turişti au urcat la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, la singurul hotel de gheaţă din România, cel de la Bâlea Lac, a declarat luni, pentru Agerpres, Lidia Bădilă, purtător de cuvânt al Ice Hotel.

Turiştii au fost nevoiţi să aştepte chiar şi patru ore pentru a urca cu telecabina de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac. Pentru a vedea hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac turiştii au un singur mijloc de transport pe cablu, telecabina, traficul rutier pe Transfăgărăşan fiind închis. O urcare şi o coborâre cu telecabina costă 60 de lei de persoană.

Cei mai mulţi turişti au urcat la Bâlea Lac pentru a face fotografii în interiorul hotelului. Pentru a intra în hotel, un turist trebuie să achite o taxă de 15 lei.

Începând din 22 decembrie, turiştii au început să se cazeze în hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac. Toate cele 14 camere au fost ocupate în totalitate de turişti români, englezi şi germani, potrivit Lidiei Bădilă. O noapte de cazare la Ice Hotel costă 440 de lei – camera dublă.

Proprietarii Ice Hotel Bâlea Lac se pregătesc să construiască, ca şi în anii trecuţi, şi igluuri de gheaţă, în care vor fi cazaţi turiştii care doresc mai multă intimitate. Cazarea într-un iglu va costa 660 de lei pe noapte.

Luni dimineaţa, la Bâlea Lac se înregistrau plus 3 grade Celsius şi un strat de zăpadă de 67 de centimetri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *