Are un nume „pufos”, iar cei care se ocupă de ea, spun că peisajul în zonă este unul mirific. Sunt planuri serioase pentru amenajarea unei noi staţiuni în judeţul Vâlcea, una mai frumoasă ca Rânca.

Ursu Ursuleţu aparţine comunei Vaideeni şi se va întinde pe o sută de hectare, pe Vârful Romani din Munţii Căpăţânii, la peste 1600 de metri altitudine.

ursu

Primăria a pus la bătaie pentru viitorii proprietari de pensiuni 500 de loturi de teren, 50 dintre acestea fiind deja concesionate. Sunt însă şi condiţii pentru construirea pensiunilor.

„Partea exterioară nu o acceptăm decât alb, lemn, piatră, să respectăm totuşi tradiţia şi arhitectura”, a spus Achim Daniel Băluţă, primarul din Vaideeni.

„Faţă de Rânca este mai multă verdeaţă, la Rânca sunt mai multe stânci, aici e mai multă verdeaţă şi datorită distanţei care nu e foarte mare din Vaideeni până sus la vârf”, a spus Constantin Bădulescu, proprietar de pensiune, la Digi24.

Momentan, există două mari probleme care l-ar putea ţine o perioadă pe Ursu Ursuleţu cu „botul pe labe”. În zonă nu există reţea de electricitate, astfel că cele două pârtii de schi încă nu pot fi construite. Costurile pentru introducerea utilităţii sunt uriaşe – un milion de euro, pentru un kilometru de reţea.

A doua mare problemă este drumul de acces de 8 kilometri, care este unul forestier.

La 50 de kilometri de Vaideeni, în Gorj se află staţiunea Rânca, cea mai cunoscută destinaţie pentru sporturile de iarnă din Oltenia. Staţiunea s-a înfiinţat după 1989, când primăriile Novaci şi Baia de Fier au concesionat loturi din golul alpin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *