Foto: 7life.ro

In fiecare an, de Boboteaza, in raul in care s-a botezat Iisus Hristos, dupa aruncarea crucilor in apa, are loc un miracol. De 2000 de ani in aceasta zi raul Iordan isi intoarce cursul.

Raul Iordan este pomenit in Biblie de peste 150 de ori, dar episodul cel mai important in care este implicat ramane fara indoiala Botezul Domnului, relatat de toti cei 4 evanghelisti (Matei 3, 13-17; Marcu 1, 9-11; Luca 3, 21-22; Ioan 1, 29-34). Dupa cum trecerea Iordanului are pentru vechiul Israel semnificatia intrarii in Tara Fagaduintei, adica a sfarsitului robiei si ratacirii in pamant strain, tot asa pentru Biserica – Noul Israel – Iordanul semnifica trecerea la o noua conditie spirituala, purificarea prin Botez in vederea intrarii in Imparatia lui Dumnezeu.

sursa: ganduridinierusalim

Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc, la 19 ianuarie, Bobotezul Domnului. Este vorba de retrăirea momentului în care Mîntuitorul a fost botezat de Ioan în apele Iordanului la vîrsta de 30 de ani. În această zi se sfințește Aghiasma Mare și marchează ultima zi din ciclul sărbătorilor de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *