bucovina

Bucovina este renumita pentru tradiţiile păstrate, dar şi pentru ospitalitatea localnicilor. Zona este cunoscută şi pentru numeroasele bogăţii naturale. Un astfel de loc este Vatra Dornei şi izvoarele sale minerale. Mii de turişti merg acolo an de an ca să îşi trateze diverse boli, informează businessmagazin.ro.

Vatra Dornei este situată la 110 km de Suceava şi 82 km de Bistriţa. Oraşul este amplasat la confluenţa râurilor Dorna, Neagra Şarului şi Bistriţa şi este cunoscut încă din secolul al XIX-lea pentru resursele bogate de apă minerală. Turiştii pot alege Vatra Dornei pentru tratarea diverselor afecţiuni, dar şi pentru relaxare.

Care sunt atracțiile locului

Petru Ariciuc, şef serviciu Turism Salvamont, enumeră câteva dintre atracţiile locului: „Parcul balnear care a fost inaugurat în 1910, atunci a şi concertat pentru prima oară fanfara în parc. Este declarată ca zona cu ozonul cu cea mai înaltă calitate din ţara. Avem două muzee apreciate de turişti – Muzeul Etnografic, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Pot să facă o plimbare cu telescaunul. Este cel mai lung telescaun din ţară. Pot să coboare pe jos să culeagă fructe de pădure”.

Citiți mai departe pe businessmagazin.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *