balea-cascada-680x360

Transportul cu microbuzul între Sibiu şi Bâlea Cascadă costă 60 de lei, potrivit ofertei singurei companii sibiene care asigură zilnic această rută, deşi e vorba de o distanţă de doar 70 de kilometri, fiind mai scump decât un drum efectuat pe o distanţă mult mai mare, de la Sibiu la Bucureşti, cu autocarul, în condiţii de mai mare siguranţă şi confort.

Un drum dus-întors cu acest microbuz, de la Sibiu la Bâlea Cascadă, adică de 140 de kilometri, costă 110 lei, faţă de un drum dus-întors Sibiu – Bucureşti, adică de peste 500 de kilometri, care costă maxim 100 lei, potrivit Agerpres.

Turiştii care doresc să ajungă la Bâlea Lac şi să se întoarcă în aceeaşi zi de acolo au deocamdată o singură variantă, telecabina. Un drum dus-întors cu telecabina, de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac, costă 50 de lei şi este nevoie de minim zece persoane.

Aşa că un turist care pleacă din Sibiu cu microbuzul la Bâlea, urcă la Lacul Bâlea cu telecabina şi doreşte să revină în fosta Capitală Culturală Europeană, cu aceleaşi mijloace, va cheltui doar pe transport într-o singură zi 160 de lei.

Un drum dus-întors cu autocarul de la Sibiu la mare, la Constanţa, dus-întors, costă tot 160 de lei, însă e vorba de o mie de kilometri străbătuţi.

sursa: voceatransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *