O lume mare, mare de tot. Cu orase şi aglomeraţii urbane pe măsură, cu minuni ale naturii care te copleşesc prin grandoarea lor. Jungla urbană poate fi copleşitoare, însă îşi are farmecul său aparte, la fel cum natura şi-a creat propriile sale opere de artă. Iată mai jos o serie de fotografii realizate de AirPano, care surprind forfota marilor metropole ale lumii şi măreţia naturii.
Dubai, Emiratele Arabe Unite
Un vis al fiecărui călător, Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite. Situată în golful Persic, capitala Emiratelor Arabe Unite este dovada a ceea ce tehnologia şi imaginaţia pot crea într-o zonă fără prea multe perspective. Perla Orientului nu este mare doar prin întindere şi număr de locuitori, aici se află cele mai mari clădiri din lume şi cele mai mari oprere arhitecturale şi inginereşti ale ultimului secol. Burj Kalifa, The Palm, Burj al-Arab sau Dubai Mall sunt doar câteva dintre acestea.
New York, Statele Unite ale Americii
Străjuit de Statuia Libertăţii, New York este cel mai populat oraş din Statele Unite ale Americii, iar zona sa metropolitană este una dintre cele mai mari din lume. Peisajul urban al New York-ului este caracterizat de clădirile zgârie-nori, construite în stilul Art Deco. Jungla urbană a New York-ului îşi are farmecului său aparte, iar privită de la înălţime pare şi mai grandioasă.
Cascada Angel, Venezuela
Este cea mai înaltă cascadă din lume şi este situată în Parcul Naţional Canaima din Venezuela. Cascada Angel are o înălţime de 978 de metri şi a fost descoperită în anul 1937 de către pilotul american Jimmie Angel. Cascada Angel este cea mai importantă atracţie turistică din Venezuela, chiar dacă este situată în mijlocul junglei, iar drumuri de acces asfaltate nu există.
Munţii Hymalaya, Nepal
Munţii Hymalaya sunt cea mai înaltă formă de relief a planetei noastre. Aceştia sunt şi cei mai tineri munţi din lume. Măreţia omului se ofileşte la umbra acestor coloşi, care ating înălţimi impresionante: vârful Everest (8848 metri). Frumuseţea înălţătoare a acestor munţi grandioşi domină graniţa dintre China şi Nepal. În fiecare an, numeroşi temerari se aventurează să cucerească culmile acestor coloşi pentru a privi lumea de la înălţime.
Marea Barieră de Corali, Australia
Cel mai mare sistem de recif de corali din lume este situat în nord-estul Australiei, în apropiere de coasta Queensland-ului. Este o lume plină de culoare, sub oglinda apelor calde ale Mării Coralilor. Imensul ecosistem este fabulos şi fascinant şi un univers aproape virgin pentru scufundători. Bariera de Corali este minunată, atât privită de la înălţime, cât şi subacvatic.
Cascada Iguazu, Argentina şi Brazilia
Parcul Naţional Iguazu găzduieşte una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume. Este vorba despre Cascada Iguazu, care are forma unui semicerc şi este alcătuită din mai multe cascade. Cu o înălţime de peste 80 de metri, lungă de 700 metri şi lată de 150 metri, această înlănţuire spectaculoasă de căderi de apă este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Localnicii o numesc Cascada Diavolului sau Gâtlejul Diavolului.
Paris, Franţa
Capitala Franţei este recunoscută a fi oraşul îndrăgostiţilor. Parisul, o metropolă fascinantă, privită de sus, îşi întinde străzile şi marile bulevarde de jur împrejurul Arcului de Triumf. Clădirile care se înalţă spre albastrul cerului creionează imagini desprinse din basme. În aglomeraţia urbană a Parisului te poţi pierde, dar o vei face într-o lume fascinantă, care, privită de la înălţime pare şi mai grandioasă.
Tolbachik, Rusia
Plosky Tolbachik şi Ostry Tolbachik formează complexul vulcanic cu acelaşi nume din Peninsula Kamceatka, Rusia. Cei doi coloşi aflaţi în stare de adormire au dominat liniştiţi întinsurile Siberiei până în 2013 când s-au trezit la viaţă. În râurile de lavă ale celor doi vulcani au fost găsite recent diamante similare cu diamantele de sinteză.
sursa: www.ghiduri-turistice.info