Miel cu plante aromatice

drob-de-miel1
De Paște, unul dintre preparatele, care nu ne lipsesc de pe masa de sărbătoare este cu siguranță, friptura de miel.
Pentru Paștele de anul acesta îți propunem o rețetă cu miel savuroasă și apetisantă, care are un secret pe măsură: dulceața ”Bonne Maman” și câteva plante aromatice.
Combinația de dulce cu plantele intens aromate și cu gustul de miel fac din acest preparat, o companie placută la orice reuniune cu prietenii și familia. În plus, te vor face mandră de veleitățile tale de bucătar, chiar și dacă faci asta doar din când în când.
Ingrediente:
• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare)
• 3 linguri de Dulceață de 4 fructe Bonne Maman
• 9 felii de șuncă de Parma
• câte 3 crenguțe proaspete de rozmarin și thimian
• 3 lingurițe sos balsamic
• 2 căței de usturoi, tăiat fin
• 3 lingurițe de ulei de măsline
• 150 ml supă de pui sau de legume
• 225 g roșii cherry
Mod de preparare (pentru 6 porții)
Ungeți fileurile de miel cu 1 linguriță de dulceață. Înveliți fiecare file în 3 felii de șuncă de Parma. Așezați pe fiecare file o crenguță de rozmarin și una de thimian și legați din loc în loc ca sa nu se desfacă.
Amestecați restul de dulceață cu sos balsamic, usturoi și 2 linguri ulei de măsline. Puneți fileurile de miel într-un bol, și acoperiți cu marinată. Acoperiți și lăsați la frigider peste noapte.
Preîncălziți cuptorul la 2200 C. Scoateți carnea din marinată (păstrați restul de marinată pentru mai târziu). Încălziți uleiul rămas într-o tavă pe plită și prăjiți rapid fileurile pe toate părțile.
Adăugați 50 ml de supă în tavă și transferați în cuptorul preîncălzit aprox 12 min.
Scoateți mielul din cuptor, înveliți-l în folie și lăsați-l să se odihnească.
Puneți tava înapoi pe plită și adăugați roșiile, marinata rămasă și restul de supă. Aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă 2-3 min până se îngroașă și devine siropoasă.
Îndepărtați folia de pe fileuri și serviți mielul cu sosul cald.
La această rețetă este recomandat să folosiți dulceața Bonne Maman deoarece are un conținut ridicat de fructe intens aromate, fierte încet pentru a nu distruge bucațile de fruct. Bonne Maman folosește zahăr brun, din trestie de zahăr și zahăr alb din sfeclă și nu conține coloranți, arome artificiale, sirop de glucoză sau fructoză care ar influența gustul final al dulceții.
Dulceața Bonne Maman se găsește în magazinele Carrefour și Cora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro