oua-fierte-680x420

Martha Stewart este celebră în America pentru sfaturile practice și rețetele delicioase pe care le recomandă. Vezi cum te învață experta să fierbi ouăle tari pentru Paște, ca să nu aibă gălbenușul verde, ci galben auriu și frumos.

Dacă îți plac ouăle fierte frumoase

Profită de tehnologiile și substanțele polimerice moderne, care nu te mai obligă să fierbi ouăle ore întregi ca să le vopsești frumos.
Acum găsești în majoritatea magazinelor vopsea de ouă care nu necesită fierbere deloc și în care poți colora ouăle tale preferate, fierte moi și aurii.
De ce se înverzește gălbenușul în ouăle fierte tari
Poate că ai observat, dar atunci când fierbi ouă, de multe ori gălbenușul este verzui și inestetic. Acest lucru se întâmplă din cauza temperaturii la care anumite minerale din gălbenuș se oxidează.
Cu alte cuvinte, dacă vrei un ou fiert, dar cu gălbenuș auriu, nu verde, ai nevoie să controlezi puțin temperatura la care fierbi ouăle.
Martha Stewart are câteva trucuri pentru ouă fierte fără gălbenuș verde
Ca să eviți reacția chimică care face ca fierul și sulful să producă cercuri verzi în gălbenuș, nu fierbe oul deloc!
Pune ouăle la fiert, iar când apa dă în clocot, pune un capac peste cratiță, stinge focul și lasă-le fix 13 minute sub capac.
Ouăle vor fi fierte tari, dar gălbenușurile vor rămâne galbene, deoarece oul se gătește de la 60 de grade în sus, iar fierul și sulful reacționează de la aproape 100 de grade. Adică nu ai nevoie să le dai în clocot foarte mult, ci doar să te asiguri că apa are o temperatură de peste 60 de grade, destul timp cât să gătească corect oul.
Sursa: unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *