Schonbrunn de România: Palatul Brukenthal din Avrig

Cred că majoritatea dintre noi avem un wishlist în care ne propunem să nu ratăm anumite destinații de care am auzit și care ne atrag. O astfel de destinație a fost pentru mine Avrig, o localitate din județul Sibiu, amplasatムchiar la poalele Munților Făƒgăƒras, pe valea Oltului, pe care am reușit să o descopăr puțin cu ocazia unui infotrip la Palatul Brukenthal.

Avrig2-36

Deși localitatea are câteva atracții turistice, noi am preferat să ne plimbăm pe Valea Avrigului, un afluent al Oltului și să vizităm Palatul de varムBrukenthal, care a fost construit în anul 1771 în stil baroc, ca reședințムde varムa baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, între anii 1777-1787, născut în Sibiu, colecționar de artă și fondator al muzeului care îi și poartムnumele. Muzeul Brukenthal din Sibiu nu este numai primul muzeu din țarăƒ, dar și din Europa Centralムși de Est și deține colecții de artムcontemporanăƒ, europeanムși romaneascăƒ, prezentând și istoria farmaciei.

Avrig-1-37Avrig-1-41

Dacă prima dată când am văzut “€œpalatul” am rămas surprinsă de exteriorul nu prea bine conservat, ulterior, aflând că era de fapt Oranjeria :) , ce urma să fie restaurată și pe afară, în interior fiind refăcută, am avut realmente un șoc când am văzut curtea și grădina, dar și Palatul în sine, ce va deveni hotel. Pentru o clipă mi-am adus aminte de Palatul Schonbrunn din Viena, asemănarea fiind izbitoare.

Continuarea pe povestidecalatorie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media