everest

Planeta Pământ ne uimeşte adeseori cu locuri minunate şi adeseori inaccesibile pentru mulţi dintre noi. Şansa de a vedea peisaje mirifice care îţi taie pur şi simplu răsuflarea pot fi admirate prin intermediul unor fotografii sau imagini filmate cu ajutorul unor camere de luat vederi de cea mai înaltă tehnologie.

Ceea ne impresionează în acest filmuleţ este faptul că putem vedea vârfurile celor mai înalţi munţi de pe acest pământ în cele mai mici detalii, iar imaginile ce se derulează în faţa ochilor noştri sunt fantastice.

Acest filmuleţ uluitor a fost realizat prin captarea unor imagini la o înălţime de peste 8000 de metri dintr-un elicopter condus de un echipaj care face o cursă de zbor pornind de la Kathmandu unde altitudinea măsoară aproape 1500 de metri până pe cele mai înalte culmi ale Munţilor Himalaya, undeva în jur 8000-8800 de metri.

„Teton Gravity Research” lansează astfel primul film cu imagini Ultra HD de la o asemenea altitudine folosind una dintre cele mai avansate camere de filmare, GSS C520 cu sistem giro-stabilizat. În imaginile surprinse apar vârfurile muntoase impresionante precum Everest, Ama Dablam şi Lhotse.

Nu se poate să nu fim impresionaţi de frumuseţea locurilor din acest colţ al planetei şi să nu ne bucurăm că putem admira imagini feerice pe care altfel nu le-am putea vedea dintr-o asemenea perspectivă. Zăpezile imaculate, norii care uneori le ascund privirii noastre, dar şi măreţia întregului masiv muntos îmbogăţesc peisajul natural de o frumuseţe rară. Putem afirma cu adevărat că ne aflăm pe acoperişul lumii. Fantastic!

Vezi video aici.

Sursa: Teton Gravity Research via Vimeo

Autor text: LiveBiz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *