Un avion Airbus A320 s-a prăbușit în Alpii Francezi

avion

Un avion Airbus A320, al companiei Germanwings, s-a prăbușit în sudul Franței, în Alpii francezi, în regiunea Digne, masivul Trei Episcopi.
Aparatul de zbor avea o capacitate de 172, iar la bord se pare ca au fost 148 de persoane, cu tot cu membrii echipajului. Reprezentanții Autorității Aviatice Civile din Franța au spus, că avionul s-a prăbușit, la circa 100 de kilometri de orașul Nisa. Premierul francez Manuel Valls a declarat că, deocamdată, nu se sunt clare motivele accidentului.
Cel puțin 45 de pasageri ar fi spanioli, iar potrivit jurnliștilor spanioli de la La Vanguardia, este posibil ca printre pasagerii aflaţi la bordul avionului să se fi aflat şi 20 de studenţi germani, care au participat la un schimb de experienţă, la Institutul Giola din localitatea Instituto Giola de Llinars del Valles, din Barcelona.
Mai multe echipaje de salvatori, inclusiv din Italia, se afla la locul în care s-a prăbușit nava. Cea mai apropiată zonă locuită se află la foarte mare depărtate, este foarte multă zăpadă și nu se poate ajunge decât cu elicopterul.
Avionul făcea legătura dintre Barcelona și Dusseldorf, iar cei mai mulți erau cetățeni germani. Ultimul mesaj de alertă, înainte ca aparatul de zbor să dispară de pe radare, a fost dat de echipaj la ora locală 10:47.Președintele Francois Hollande a declarat că nu există niciun supravețuitor. Avioane Airbus A320 au fost implicate în 39 de accidente până acum și și-au pierdut viața 806 de oameni.                                                          Sursa: greatnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media