Ziua Apei
Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Sărbătoarea a fost aleasă pentru data de 22 martie, în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurator de la Rio de Janeiro din 1992.
Sărbătoarea are o reală importanţă, cu cât apa este una din resursele indispensabile pentru viaţa omenirii. De asemenea, această festivitate mondială este un bun prilej de a reaminti, cât de periculoasă este absenţa sau poluarea apei.
Henri Coandă spunea că “Secretul longevitatii e apa pe care o consumăm.” Nu numai că apa este un secret al longevității, dar este motorul esenţial al existenţei.
De câțiva ani, și România se numără printre țările care sărbătoresc aceasta festivitate, dându-şi seama cât este de importantă apa, pentru consumatorii români.
A.N.P.C.P.P.S România (Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România) a susţinut acest demers, prin participarea activă în cadrul festivităților, dedicate acestei sărbători. Membrii A.N.P.C.P.P.S. România au fost prezenţi la Universitatea Ecologică din Bucureşti, unde profesorii și studenţii facultății au sărbătorit Ziua Mondială a Apei. Acţiunea a amintit consumatorilor români, că ar trebui să avem grijă, de resursele pe care ni le oferă natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *