eva.roe

În ultimii ani, numărul românilor care suferă de diabet s-a dublat, iar apariția acestei boli este din ce în ce mai des asociată cu o alimentație incorectă, cu obezitatea sau supraponderalitatea. Astfel, în România peste 4.000 de copii suferă de diabet, în timp ce numărul adulților s-a dublat în ultimii ani, ajungând la aproximativ 2 milioane de cazuri, iar prevalența acestei boli este în creștere de la un an la altul.

Mai mult, deși diabetul zaharat de tip 2 (insulino-independent) este caracteristic persoanelor adulte, de peste 30 de ani, în ultimii ani, din cauza alimentaţiei nesănătoase, bazată în special pe mâncarea de tip fast-food, sucuri acidulate, dulciuri în exces şi a lipsei de mişcare fizică, numărul copiilor diagnosticaţi cu obezitate şi, respectiv, cu diabet insulino-independent a crescut, de asemenea.

Trei dintre cele mai periculoase alimente
Potrivit specialistului Maria Martac, biolog și director general al magazinului AlimenteSpeciale.ro, trei dintre cele mai periculoase alimente care favorizează apariţia diabetului sunt:

1. Dulciurile procesate
2. Consumul excesiv de grăsimi de origine animală
3. Consumul excesiv de pâine.

sursa: eva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *