cinnamon_spice_082967001
Scorţişoara este un condiment ce provine din scoarţa unui arbore veşnic verde şi este folosit încă din Antichitate cu efect terapeutic. Conţine carbohidraţi, proteine, grăsimi şi vitamine care au efecte benefice asupra organismului.
Scorţişoara provine de la un arbore veşnic verde, care creşte în regiunile tropicale. Specialiştii spun că efectele terapeutice ale acesteia sunt multiple. Scorţişoara ajută la calmarea durerilor menstruale şi are efect antiseptic, antiinfecţios şi antibacterian. Luptă cu bacteria E.coli şi ajută la tratarea diabetului de tip 2.
‘’Precum majoritatea condimentelor, scorţişoara împiedică dezvoltarea bacteriilor din stomac şi stimulează pofta de mâncare. În caz de indigestii şi crampe dureroase, se recomandă uleiul eteric picurat pe un cub de zahăr sau o băutură cu însuşiri stimulatoare, care conţine câteva picături de tinctură din scorţişoară. În diabetul zaharat s-a constatat o creştere de 20 de ori a capacităţii insulinei de a metaboliza glucoza la nivelul celulelor adipoase’’, spune prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în remedii naturiste, pe site-ul Farmacia Verde.
În cazul bolilor respiratorii, vindecă tusea, gripa şi răguşeala. Are efect de anticoagulare a sângelui, reduce colesterolul, alungă oboseala şi calmează durerile reumatismale. ‘’Scorţişoara alungă oboseala fizică şi intelectuală şi stările de stres nervos, calmează durerile reumatismale artrozice şi nevralgiile, având efecte relaxante după masajul cu ulei. Combate durerile de dinţi sau măsele şi contribuie la vindecarea rănilor’’, mai spune prof. univ. dr. Constatin Milică.

Citeste mai mult aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *