zapada

Foto: 7life.ro

Duminică după-amiază, 14 drumuri şi Autostrada A2 sunt închise, trenurile au întârzieri de câteva ore, zeci de localităţi din sud-estul ţării au probleme cu alimentarea energiei electrice, din cauza viscolului. Capitala arată ca un sat îngropat în zăpadă, iar autorităţile sunt învinse din nou de natură.

UPDATE. 39 de trenuri, anulate

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că traficul feroviar este adaptat pe întreaga rețea la condiții meteo de viscol și ninsori abundente, 3 pluguri intervenind în acest moment pentru deszăpezirea liniilor în partea de sud-est a țării, unde rafalele de vânt ating viteza de 80 km/h.

Pe mai multe secții de circulație din sud-estul țării s-a redus numărul de trenuri, măsură necesară fie din cauza viscolului, fie pentru a facilita accesul cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor de cale ferată.

39 de trenuri de călători au fost anulate pe următoarele relații:

– București Nord – Constanța
– București Obor – Constanța
– Constanța – Mangalia
– Constanța – Țăndărei
– Țăndărei – Fetești
– Tulcea – Medgidia
– București Nord – Târgoviște.

Pe segmentele de cale ferată București – Lehliu, Urziceni – Slobozia și Videle – Giurgiu acționează plugurile pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curățarea liniilor și a componentelor de cale ferată, la intrarea și ieșirea din gări.
Pasagerii sunt rugați să plece la drum doar dacă este necesar și de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulație al trenului cu care intenționează să călătorească.

UPDATE. Capitala iese de sub Codul Portocaliu, însă 8 judeţe rămân sub avertizare. Alte 8 judeţe sunt vizate de Codul Galben de ninsori şi vânt puternic.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN. În intervalul 17 ianuarie, orele 12 – 18.00 se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ şi viscol

În a doua parte a zilei de duminică, 17 ianuarie în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU

Codul Portocaliu se restrânge la 8 judeţe din sud-estul ţării. În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m.

Mai mult aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *