zenga
Pentru că mai e foarte puțin până la Paște, Raluca Zenga are totul pregătit! S-au ocupat de asta părinții săi, care au venit încarcați cu bunătăți tradiționale tocmai din România.

“Cel mai probabil, anul acesta, vom petrece Paștele acasă, în familie: părinții mei au venit la noi cu vopsea de ouă, cu preparate pentru a face drob și stufat de miel, piftie de curcan, pască practic „incarcati” cu tot ceea ce trebuie pentru un Paște tradițional românesc în Dubai! De când am copii am înțeles importanța păstrării tradițiilor în familie, așa că mă străduiesc să învăț de la mama „tainele” drobului, ale piftiei de curcan, al fripturii de miel și al ciorbiței sau a stufatului, meșteșugul deliciosilor cozonaci și al prăjiturii numite Pască!”, declara Raluca.

“Îmi place masa așternută cu de toate, să bem un pahar de vișinată și să ciocnim ouă și să gustăm preparate din miel și dulciuri de casă! Pasca și cozonacii sunt dulciurile mele favorite, încărcate de amintiri din copilărie, când stăteam în bucătărie să vedem cum mama sau bunica frământă energic cozonacii, și ne strângeam apoi în jurul cuptorului să vedem cum crește aluatul și cum se rumenesc în tava cu coaja lor aurie!”, mai spune ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *