Restaurantul La Bordei a reunit miercuri jurnaliști, bloggeri și influenceri din zona de lifestyle, pentru un experiment culinar.  Propunând un meniu inedit, compus în principal din preparate de inspirație dacică, Cristina Profeanu, managing partner al restaurantului, a reușit să surprindă oaspeții prin gustul preparatelor, realizat din ingrediente naturale, dar și prin atmosfera inspirată, conținând elemente originale.

Restaurantul La Bordei promovează, într-un mediu decorat cu materiale naturale și motive inspirate din folclor, un meniu tradițional românesc, dar și preparate dacice, puțin cunoscute. Meniul propus oaspeților a fost compus în principal din preparate de inspirație dacică, realizate după rețete documentate de Virgil Profeanu.

„Prin acest experiment culinar încercăm să fim mai aproape de străbunii noștri, și poate să înțelegem acest popor puternic, despre care știm că avea vaste cunoștințe, inclusiv despre folosirea plantelor tămăduitoare”, a explicat Cristina Profeanu, alegerea rețetelor și ingredientelor.

„La prepararea bucatelor am ținut cont de principiile alimentației sănătoase. Pornind de la cunoștințele referitoare la nutriția străbunilor noștri, ne-am străduit să respectăm rețetele tradiționale, folosind ingrediente cât mai apropiate de cele care au permis acestui popor să evolueze în acest spațiu. Țin să menționez că în bucătăria noastră nu folosim premixuri și aditivi, iar gustul preparatelor este rezultatul combinării ingredientelor proaspete, de calitate și al măiestriei bucătarului șef”, a adăugat d.na Profeanu.

În alcătuirea meniului restaurantului La Bordei s-a ținut cont de specificul fiecărei zone a țării, astfel încât se regăsesc preparate extrem de populare, dar și unele mai originale.

Restaurantul La Bordei se află în imediata apropiere a AFI Cotroceni Mall, în incinta Cotroceni Business Center.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *