salina-praid-1-680x365

Numărul de turişti care coboară în Salina Praid este mai mare decât anul trecut, iar tendinţa este de creştere, ţinând cont că este perioada concediilor şi a vacanţei pentru elevi.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat pentru Agerpres că numărul de turişti este mai mare cu 35.000 faţă de anul trecut, respectiv a crescut de la 172.000 de turişti înregistraţi ăn 2015, până la 15 iulie, la 207.330, în aceeaşi perioadă a acestui an.

Datele statistice arată că în cursul zilei de duminică, 17 iulie, a fost consemnat şi recordul acestui sezon, respective 5.500 de persoane care au coborât în subteran, fie pentru tratament, fie pentru relaxare.

RECORDUL AR PUTEA FI DEPĂȘIT

Sebestyen Jozsef a arătat că se aşteaptă ca acest record să fie depăşit, ţinând cont că, anul trecut, cel mai mare număr de turişti care a coborât în salină într-o singură zi a depăşit 6.000.

Potrivit sursei citate, numărul de turişti depinde de starea vremii, media celor care coboară în subteran fiind cuprinsă între 3.000 şi 4.000 de persoane pe zi.

Turiştii care merg să se relaxeze sau pacienţii care coboară în salină pentru tratament au la dispoziţie o serie de facilităţi de petrecere a timpului. În galeria de vizitare, aflată la 120 metri adâncime se găsesc spaţii de joacă pentru copii, un cinema 3D, dar şi locuri de creaţie pentru cei mici.

Doritorii pot face şi mişcare în subteran, întrucât au la dispoziţie mese de ping-pong, dar pot participa şi la ore de gimnastică, cu un antrenor, acestea fiind foarte de benefice pentru pacienţi, în condiţiile în care astfel pot inhala mai mult aer sărat.

WI-FI în subteran

Tot în subteran, pasionaţii de internet au acces la wireless, iar cei care doresc să bea un ceai sau să servească masa au la dispoziţie o cafenea şi un restaurant.

Turiştii care preferă soarele, pot merge la cel mai mare ştrand cu apă sărată din România, care a fost deschis în urmă cu doi ani şi care a devenit un punct de atracţie pentru cei care vin la Praid. Sebestyen Jozsef a precizat că, în funcţie de vreme, între 800 şi 1.000 de turişti merg la ştrand, a cărui apă este indicată pentru tratarea afecţiunilor reumatice.

Începuturile Salinei Praid datează încă din epoca romană, în unele documente fiind amintite patru excavaţii de suprafaţă „tip amfiteatru”.

În apropierea comunei Praid se află şi „Muntele de Sare”, o rezervaţie geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes naţional, care are aproximativ 60 de hectare şi unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.