incendiu

Medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală au stabilit cauza principală a morții celor 30 de oameni, prinși ca într-o capcană în clubul Colectiv. În urma autopsiillor a reieșit că cei mai mulți au decedat din cauza intoxicării cu fum și a ingerării de substanțe toxice eliberate în aer prin procesul de ardere.

Tinerii din clubul Colectiv din Capitală nu au ars de vii, ci au decedat ca urmare a intoxicării cu fum și substanțe chimice toxice, spun medicii legiști de la IML. Ei au definitivat autopsiile, iar concluzia e clară: cei aflați în club în seara de vineri, 30 octombrie, nu au putut respira aer curat, ci doar gaze toxice, rezultate din arderea materialelor inflamabile din interiorul localului. Pompierii spun că panica a contribuit la sporirea numărului de victime, la fel și lipsa ieșirilor de urgență (minimum șase necesare în acest caz).

Rudele victimelor au început să le ridice trupurile de la IML încă de duminică, în vederea pregătirilor de înmormântare. Apropiații victimelor din provincie au bătut cale lungă pentru a veni la București să-și recunoască rudele decedate. Acum, ei fac cale întoarsă spre casă, cu trupurile celor decedați în coșciuge. Pentru a veni în sprijinul celor neajutorați, Primăria Capitalei va pune la dispoziție locuri de veci în cimitirele din București, gratuit. Toate cheltuielile de înmormântare vor fi suportate, de asemenea, de Municipalitate. Cei care au nevoie de ajutor sunt sfătuiți să sune la numărul de telefon 0800.800.868.

sursa: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *