APEL UMANITAR Câte minute de viață (mai) puteți dărui?

Stefania-Albu

Mai sunt doar câteva zile în care puteți dărui minute de viață pentru doamna profesor Stefania Albu. Fiecare SMS trimis la 8824 până pe 15 octombrie 2015 îi dăruiește 2 euro pentru continuarea tratamentului atât de necesar pentru a înfrânge cancerul cu metastaze. Fiecare SMS îi dăruiește 20 de minute de viață unui om de o mare frumusețe lăuntrică. A adunat 35 de ani la catedră, iar acum elevii și apropiații adună pentru ea minute de viață. Chiar și în suferință, Ștefania Albu rămâne un profesor în sensul adevărat al cuvântului.

Lecția despre dăruire
I-au trecut prin mână sute, poate mii de elevi. A corectat mii de teze, zeci de mii de lucrări, a organizat zeci de concursuri. A îndrumat sufletește sute de elevi pentru a câștiga maturitate în gândire și acțiune. Pentru a fi oameni adevărați. Ne-a învățat câtă nespusă frumusețe stă ascunsă în a te dărui celorlalți, cu o neobosită energie. Chiar cu prețul a nenumărate nopți nedormite.

Lecția despre demnitate
Nu ne-a destăinuit, vreme de aproape 2 ani, că avea cancer. Nu ne destăinuie nici acum suferințele și durerile sale la adevăratele lor dimensiuni. Tot ea e cea care încearcă să ne dea curaj, văzând cât suferim pentru ea. E același suflet cald și darnic, deși boala i-a măcinat trupul și i-a răpit puterile. În prezența ei, nu e parcă loc de lacrimi. Dar e întotdeauna loc pentru a-i da curaj și speranță. Mai ales acum.

Lecția despre timp
Viața e timpul pe care-l dăruim. Ștefania Albu a dăruit întotdeauna timp, chiar și atunci când nu avea timp, din resurse de dincolo de ființa ei. Dăruiește timp și dragoste și acum, când timpul ei e atât de prețios. Parcă nu simte cât de scurt, cât de nemilos e timpul. Dar noi simțim. Știm că acum fiecare moment contează. Știm că mai avem câteva zile pentru a-i dărui timp. Până acum, s-au trimis aproape 5500 de SMS-uri. Dar pentru a acoperi costurile tratamentului său pentru un an este nevoie de 54000 USD. De aceea, fiecare SMS trimis la 8824 până pe 15 octombrie îi dăruiește ei, dar ne dăruiește și nouă, viață.

Răpiți-vă, vă rugăm, puțin timp pentru a o cunoaște! Despre povestea vieții ei, despre lupta ei cu boala, puteți citi pe pagina web: https://daruinddiniubire.wordpress.com. Puteți dărui minute de viață trimițând un SMS la numărul 8824 sau donând în contul deschis la BRD pe numele Ștefania Albu, cu numărul: RO09BRDE410SV42702914100.

Numărul de SMS 8824 este valabil în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2015. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Cosmote și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA. Număr oferit gratuit cu sprijinul Asociației M.A.M.E.

Mărturii

„Buna ziua!
Numele meu este Rohat Valentina si va scriu din partea unui grup foarte mare , un grup format din toti elevii Liceului Tehnologic Administrativ si de Servicii „Victor Slavescu” , din Ploiesti. Noi vrem sa va atragem atetia asupra unui caz mai delicat , si anume greutatea pe care o poarta pe umeri un om minuat ce a indeplinit pe parcursul vietii mai multe roluri. Pentru noi diriginta, pentru altii profesor de matematica sau prieten si pentru familie, mama… Ne dorim sa o ajutam pe doamna diriginta, Albu Stefania, in strangerea de fonduri pentru tratamentul ce ii poate aduce cumplita boala in remisie, iar pentru realizarea acestei dorinte, noi incercam sa promovam numarul de SMS 8824 prin care se pot face donatii de 2 EURO.
„Numărul de SMS 8824 este valabil în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2015. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Cosmote și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA. Număr oferit gratuit cu sprijinul Asociației M.A.M.E.”.
As putea sa ii fac chiar si un portret doamnei diriginte, asa cum am avut eu ocazia sa-l descopar inca din prima zi de scoala. Atunci , a fost un moment unic , am vazut intrand in clasa o doamna profesor serioasae si verticala, o doamna ce a ajuns in fata catedrei ridicandu-si privirea calda si spunandu-ne „Buna ziua!” , descoperindu-i astfel vocea-i blanda. Cu inaintarea timpului am reusit sa ma apropii tot mai mult de dumneaei pentru ca am vazut intotdeauna un model demn de urmat in doamna diriginta careia mai tarziu i-am atribuit apelativul de „mama”. Pe tot parcursul liceului am simtit o legatura care mai tarziu mi-a devenit indispensabila in luarea deciziilor importante. Doamna diriginta a avut un rol foarte important in calauzirea pasilor mei in viata facandu-ma sa descopar importanta matematicii care m-a ajutat sa-mi aleg viitoarea meserie! Scurtand aceste cuvinte , spun cu tarie ca doamna diriginta este un om minunat din toate punctele de vedere!” Valentina Rohat
„Stefania(sufletista) Albu(ambitioasa). Acestea sunt cuvintele care o caraterizeaza pe doamna diriginta.
Dansa este modelul dascalului perfect,care pune suflet in tot ceea ce face. Pentru noi,elevii sai, a fost nu doar un indrumator la scoala,ci si o mama ocrotitoare,care s-a interesat de drumul pe care fiecare dintre noi a ales sa paseasca.
Doamna diriginta este acea persoana care nu stie sa piarda,iar tot ceea ce isi propunea sa faca reusea prin incredere in sine si ambitie,lucruri pe care ni le-a imprimat si noua in memorie. Cand nu intelegeam,incerca sa ne lumineze,iar atunci cand nu eram seriosi, desigur,se supara. Insa totul era de moment. Severitatea nu se citea pe chipul dansei.
Doamna diriginta este un model foarte bun de urmat.” Neagu Toma

”Doamna diriginta este pentru mine un bun exemplu de urmat, careia ii urmez sfaturile si lectiile de viata pe care mi le-a daruit de-a lungul celor 4 ani, amintirile pe care le am si le avem cu totii sunt de aur si de neinocuit, iar acum a venit randul nostru sa ii datoram tot sprijinul din lume pentru a trece peste acest obstacol.” Niculaie Adelina

“ Doamna Albu Stefania este mama, sotie, profesor si cel mai important prieten.
Timp de 4 ani mi-a fost profesor si diriginte,a fost acolo cand am avut nevoie de un sfat,fie el legat de scoala,fie de viata mea personala.Intodeauna punea pe primul loc elevii,ce era mai bine pentru noi,chiar daca noi atunci nu intelegeam si poate in acele momente gandeam //Ce profa rea//,mai tarziu am inteles ca tot ceea ce a facut, a facut sa ne fie noua bine,ca noi a ajungem oamenii care suntem astazi,sa o facem mandra,atat pe dansa cat si pe parintii nostrii.
Realizarile si rezultatele noastre sunt si ale dumneaiei.eu recunosc, fara sprijinul continuu, suportul dansei permanent nu as fi avut rezultatele pe care le am acum si pentru asta ii multumesc.
Pentru mine, cum si pentru altii , doamna Albu Stefania este un al doilea parinte, mama, mereu acolo, care te asteapta cu bratele deschise, care se bucura cand ai reusite si sufera cu tine cand te lovesti de un obstacol. “ Firca Andreea

“In cei 4 ani in care mi-a fost o a doua mama, am descoperit un om minunat care m-a invatat cu multa rabdare si intelegere tot ce este mai bine pentru viitorul meu. M-a invatat sa nu renunt niciodata la ceea ce mi-am propus sa fac, chiar daca este mai greu sa obtii ceea ce iti doresti. Imi doresc ca la revederea de 10 ani sa revad aceeasi doamna diriginta increzatoare si cu aceeasi privire calda ca in prima zi de liceu. “ Matei Denisa

“Pentru mine doamna diriginta a fost o persoana importanta din viata mea. M-a facut sa inteleg ca lucrurile nu sunt asa usoare in viata si totdeauna a reusit sa-mi schimbe parerea despre ceea ce credeam eu. A fost un sprijin imens atunci cand am avut robleme si a reusit sa-mi ofere unele sfaturi care mi-au fost de folos.” Stefan Razvan

„Vorbim despre un dascal minunat cu har, plin de energie cu capacitate de a isi transmite materia pentru toate categoriile de elevi, cu caracter empatic ce intelege intotdeauna situatiile critice si traieste alaturi de elevi micile bucurii ale traseului spre examenul maturitatii! Vorbim despre un om minunat care isi doreste sa rezolve si problemele celorlalti cu atat de mult ajutor cat poate oferi! Vorbim despre un om capabil de sacrificiu si demn de respectul nostru! Vorbim despre diriginta si mama noastra pe care o vom iubi neconditionat si vom incerca sa o ajutam macar putin , macar acel putin din efortul pe care l-a depus pentru noi si pentru drumul ce urma sa il parcurgem! Ar fi simplu sa vorbim in cuvinte mici despre un astfel de om, iar cu aceste cuvinte spun ca numai inima poate explica indeajuns de bine ce om minunat este Doamna profesoara Stefania Albu! ” Sava Tudor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *