Insula Jeju a fost timp de generaţii destinaţia preferată pentru luna de miere în Coreea de Sud, datorită naturii sale exuberante şi climei semitropicale

I se mai spune şi „Insula zeilor”. Insula Jeju este singurul loc din lume care are trei certificate UNESCO: Rezervaţia Biosferei (2002), loc din Patrimoniul Mondial (2007), şi Geoparc Mondial (2010).
Insula Jeju a fost aleasă una dintre cele 7 noi minuni ale naturii, de către „Swiss-based New 7 Wonders Foundation”. Insula-staţiune sud-coreeană a fost selectată alături de Amazon (Brazilia), Halong Bay (Vietnam), Cascada Iguazu (Argentina), Parcul Natural Subteran „Purto Princesa” (Filipine), Table Mountain (Africa de Sud) şi Parcul Naţional Komodo (Indonezia) dintr-o listă de 28 locuri naturale finaliste, alese din totalul de 440 candidaţi.

Image and video hosting by TinyPic
Cascada Chunjeyun

Coreea a văzut că produsele sale beneficiază de recunoaştere tot mai mare în piaţa mondială şi K-pop-ul a devenit popular în întreaga lume. Dar a trebuit însă să fie recunoscută şi pentru locurile sale naturale minunate. Aşa a fost selectată Jeju ca o oportunitate de a spori valoarea de brand a ţării.

Procesul de selecţie a fost criticat ca fiind prea comercial sau lipsit de credibilitate. Locurile care au fost alese ca cele 7 noi minuni ale lumii, în cadrul proiectului iniţial din 2007, al Fundaţiei Elveţiene, cum ar fi Marele Zid Chinezesc, Machu Picchu din Peru şi Statuia „Hristos Mântuitorul” din Brazilia, au făcut să crească numărul vizitatorilor de la 62 la 75% odată cu selecţia.

Image and video hosting by TinyPic
Manjanggul Lava-tube

Insula Jeju se mândreşte cu 360 formaţiuni vulcanice numite “oreum”, precum şi nenumăratele peşteri de lavă. Insula este, de asemenea, locul Vârfului „Răsărit de soare” (Seongsan), care a fost odată un vulcan subacvatic. Jeju este singurul loc din lume care a primit “Triple Crown” din partea UNESCO, fiind recunoscut de către organismul la nivel mondial ca o rezervaţie naturală (2002), un patrimoniu natural mondial (2007) şi un parc geologic al lumii (2010).
Pe Insula Jeju se găsesc trei locuri care fac parte din Patrimoniul Mondial.

1. Manjanggul Lava-tub – tubul de lavă are 23 m înălţime şi a fost creat de şiroaiele de lavă care au trecut prin el.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Seongsan Ilchubong

2. Seongsan Ilchubong – Un tuf vulcanic de 180 m înălţime, denumit literar Vârful “Răsărit de soare”, deoarece oamenii obişnuiesc să urce acolo pentru a vedea răsăritul.

Image and video hosting by TinyPic
Muntele Halla

3. Muntele Halla – La 1950 m (6400 ft), acest punct de reper este cel mai distinctiv şi cel mai înalt vârf din Coreea de Sud. Aici există mai multe rute pentru drumeţii şi, totodată, se găseşte Parcul Naţional Hallasan.

Mai multe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *