Hanu Ancutei terasa TerasaHanu Ancutei cameraHanu Ancutei

► Prin inaugurarea terasei de 400 de locuri, locaţia istorică devine cel mai mare restaurant tradiţional din regiunea Moldovei ► Hanu Ancuţei face faţă exigenţelor grupurilor de turişti străini şi români, corporaţiilor şi oricărui tip de eveniment ► Prin programul “Vacanţe la ţară”, 5 nopţi de cazare cu un weekend cu pensiune completă inclus costă 445 de lei, iar numai un weekend cu pensiune completă, 295 de lei

Hanu Ancuţei din comuna Tupilaţi, judeţul Neamţ, a aderat, în această săptămână, în premieră, la programul special “Vacanţe la ţară”, care se desfăşoară până la 30 octombrie 2015.
Ca în fiecare an, acest program este iniţiat şi organizat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – A.N.T.R.E.C. România. Destinatarii programului sunt toate categoriile de turişti, care pot descoperi viaţa satului, tradiţiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism şi nu în ultimul rând, pot servi o masă tradiţională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta.
Prin programul ANTREC „Vacanţe la Ţară”, Hanu Ancuţei vine în întâmpinarea tuturor iubitorilor de istorie şi tradiţie românească cu o ofertă pentru toate buzunarele. Oferta are două variante. Cinci nopţi de cazare care includ un week-end cu pensiune completă şi în celelalte zile (la alegere, raportate la week-end) cazare cu mic dejun costă 445 de lei de persoană. Pe de altă parte, cu numai 295 de lei de persoană puteţi petrece un sfârşit de săptămână de poveste într-un loc emblematic pentru România şi Ţara Moldovei. Pachetul promoţional de week-end include două nopţi de cazare, vineri şi sâmbătă, în camere duble, cu mic dejun inclus, două cine şi un prânz. Veţi avea ocazia să gustaţi mâncare organică pregătită în bucătăria Ancuţei, după reţete străvechi, iar atmosfera va fi completată de muzica lăutarească autentică.
Hanu Ancuței dispune de 16 camere, dintre care 10 cu pat matrimonial, 4 camere cu pat simplu și 2 camere cu câte 2 paturi. Toate camerele păstrează atmosfera pitorească din poveștile lui Sadoveanu, care fac din acest han un popas potrivit pentru odihnă și relaxare.
Festivalul Mustului la Hanu Ancuţei

Cei care vor alege în acest week-end ofertele speciale ale Hanului Ancuţei incluse în programul special „Vacanţe la ţară” vor acces gratuit la un concert susţinut de Cornelia Catangă şi Aurel Pădureanu sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 18:30. În mod normal, accesul la eveniment costă 50 lei/persoană (preţul include intrarea la concert, o cană de must şi o turtă cu slănină).. De asemenea, pe 3 şi 4 octombrie, la Hanu Ancuţei va avea loc Festivalul Mustului. Pentru că este sezonul recoltelor, acest eveniment va fi dedicat şi iubitorilor de pastramă de oaie cu mămaligă, mici, ghiveci de legume cu berbecuţ, cârnăciori de porc şi vită şi vânătoreşti. Participanţii la eveniment vor vedea cum se prepară magiunul, pâinea de casa, cozonacii şi plăcintele la cuptor şi vor putea cumpăra pentru acasă păstrămuri, oale cu sarmale, cozonaci, dulceţuri făcute în casă.
Pe parcursul anului, Hanu Ancuţei a organizat şi va organiza în continuare multe manifestări, împreună cu ANTREC.

Ce poţi face stând la Hanu Ancuţei

Situat de-a lungul unuia din principalele drumuri europene ce străbat România (E85), la o distanță de 27 km de municipiul Roman, înspre Suceava și la 350 km de București, Hanu Ancuţei reprezintă locul ideal pentru turiştii dornici să regăsească adevăratul spirit românesc. Hanu Ancuței a devenit celebru prin plasarea aici a acțiunii din volumul Hanu-Ancuței (compus din 9 povestiri), publicat în anul 1928 de marele scriitor român Mihail Sadoveanu (1880-1961).

Obiective turistice care nu trebuie ratate:

• Cetatea Neamţului, o cetate medievală construită în sec. al 14-lea de către Petru I şi fortificată de Ştefan cel Mare în momentul apariţiei pericolului otoman.
• Mănăstirea Neamţului, cel mai mare aşezământ monahal din Moldova, singura mănăstire restaurată de comunişti, în timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Veţi afla şi o poveste interesantă pe această temă.
• Mănăstirea Vovidenia unde pot fi admirate peisaje mirifice, încărcate de energie şi totodată se poate vizita Casa Memorială a marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Veţi afla poveşti picante despre viaţa marelui scriitor, necunoscute publicului larg
• Mănăstirea Agapia, renumită pentru pictura interioară a bisericii, operă a celebrului pictor Nicolae Grigorescu. Lângă mănăstire se află casele chilii din

satul monahal unde trăiesc 400 de măicuţe care au creat aici un paradis floral. Aici încă se mai păstrează şi astăzi meşteşugul broderiei şi ţesutului, iar covoarele se exportă în întreaga lume.
• Casa lui Ion Creangă din Humuleşti şi Parcul tematic Ion Creangă, cu scene din Amintirile din copilărie ale scriitorului.
• Muzeul etnografic Nicolae Popa. Casă tipică din ţinutul Neamţ (tradiţii, obiceiuri, meşteşuguri din zona Neamţ).
Hanu Ancuţei arată, potrivit studiilor, la fel cum arăta acum 100 de ani sau mai mult, fiind reclădit pe ruinele vechiului han. În prezent, restaurantul hanului are o capacitate de peste 700 locuri dintre care 150 la parter şi 150 de locuri la etaj, alături de noua terasă de 400 de locuri. Locaţia vă întâmpină cu un design tradiţional românesc autentic, cu ospătari îmbrăcaţi cu veşminte populare din Moldova şi cu lăutari. De asemenea, parcarea Hanului are o capacitate de 150 de locuri.

Hanu Ancuţei şi-a dublat capacitatea: terasă de 400 de locuri

În vara acestui an, vestitul Han al Ancuţei din comuna Tupilaţi, judeţul Neamţ, şi-a mărit capacitatea cu o terasă de 400 de locuri. Construcţia de lemn păstrează stilul arhitectonic original al Hanului vechi. Inaugurarea a fost marcată de o petrecere în stil ţigănesc tradiţional şi de prezenţa unor personalităţi locale, alături de reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi ai mass-media.
“Echipa de arhitecţi a fost foarte atentă la toate detaliile. Investiţia în noua terasă s-a ridicat la 400.000 de euro şi, cu această ocazie, Hanul Ancuţei şi-a dublat, practic, capacitatea, de la 250 de locuri în interior şi 150 în exterior, cât avea terasa veche. Am primit deja mai multe grupuri de turişti străini care au fost serviţi aici la prânz şi la cină şi am organizat o serie de evenimente. De altfel, terasa Hanului Ancuţei a găzduit evenimente pe tot parcursul sezonului estival şi va continua să o facă şi în această toamnă”, subliniază Nuşa Chiriac, proprietarul Hanului Ancuţei.
În acest an, s-au familiarizat cu deliciile culinare ale Hanului Ancuţei grupuri de turişti precum şi turişti individuali din Germania, Franţa, Polonia, Italia, SUA, Japonia etc. Aceeaşi companie care deţine Hanul Ancuţei are în proprietate şi Hotelul Roman Plaza din Roman, de 4 stele, recent modernizat la standarde de top internaţionale. „Hotelul Roman Plaza a devenit deja hotel de tranzit pentru turiştii străini care aleg circuite, dar scopul nostru este şi acela de a crea din nordul Moldovei o destinaţie turistică în sine. În acest sens, ne vom promova mai mult atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, prin touroperatorii specializaţi pe incoming”, spune Nuşa Chiriac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *