România-UcrainaRomânia este vecină cu Ucraina, care a fost invadată de Rusia la începutul anului.

Eberhard Zorn, general din cadrul Armatei Germane, a afirmat că contraofensiva ucraineană poate avea și consecințe neplăcute. Cu toate că ucrainenii au jucat inteligent prin eliberarea teritoriilor sale, acest lucru nu o va face pe armata rusă să se retragă pe un front larg.

Totodată, conform capital.ro, generalul a încercat să justifice reticența Germaniei de a reduce livrarea armamentului în Ucraina. în același timp, Berlinul a fost acuzat că face un „joc uplicitar” în contextul invaziei din țara vecină.

Ucrainenii desfășoară „contraatacuri care permit recucerirea unor teritorii sau părţi ale frontului, însă fără să facă Rusia să se retragă pe un front larg”, a declarat generalul german, pentru săptămânalul Focus. Acesta a mai adăugat că ucrainenii acționează „inteligent” și lansează „operațiuni de o manieră foarte mobilă”.

„Acum nici două săptămâni aş fi spus că tot Donbasul va fi pe mâna ruşilor în şase luni. Azi spun că nu vor reuşi”, a mai declarat Eberhard Zorn.

Cutremur total: Moldova ar putea fi noua țintă a președintelui Putin

Eberhard Zorn a afirmat că Germania a ajutat Ucraina consistent „atât cantitativ, cât și calitativ”. Dar, susține acesta, Germania nu poate să-și golească propriile stocuri.

Zorn a declarat că țara sa trebuie să fie bine echipată căci Putin înțelege numai „limbajul puterii”. În plus, a menționat acesta, că liderul de la Kremlin încă mai are capacitatea de a deschide un alt front.

„Kaliningradul, Marea Baltică, frontiera finlandeză, Georgia, Republica Moldova, sunt multe posibilităţi. Putin ar avea capacităţile (să deschidă un nou front). Chiar dacă circa 60% dintre forţele sale terestre sunt angajate în Ucraina, forţele terestre şi mai ales marina şi forţele aeriene ruseşti dispun încă de capacităţi neangajate” în război, a avertizat generalul german Eberhard Zorn.

Kuleba a comntat dur reticența Germaniei de a livra armament Ucrainei

Cu puțin timp în urmă, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a criticat rezerva Germaniei de a livra armament căci, în vreme aproape toate statele europene luptă pentru siguranța și libertatea tuturor, germanii vin cu tot felul de scuze

„Semnale dezamăgitoare din Germania, în timp ce Ucraina are nevoie acum de (tancuri, n.r.) Leopard și de (vehicule de luptă, n.r.) Marder – pentru a elibera oameni și a-i salva de genocid. Niciun măcar un argument rațional în privința motivului pentru care nu pot fi furnizate aceste arme, ci doar scuze și temeri abstracte. De ce se teme Berlinul și Kievul nu?”, a scris ministrul Kuleba, marți, pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *