preot visarion alexa

Părintele Valentin Guia i-a criticat dur, atât pe preotul Visarion Alexa, dar și pe femeia care a făcut denunțul la Poliție împotriva lui. 

Preotul Visarion Alexa a păcătuit în repetate rânduri, susține teologul Valentin Guia. Acesta a încălcat Taina Căsătoriei, dar și Taina Spovedaniei, susține acesta.

Visarion Alexa trăia de doi ani cu enoriașa

„Erau de doi ani de zile împreună (n.r. – preotul și enoriașa), asta se știe deja. Sunt câteva lucruri care din punct de vedere bisericesc nu se leagă. Niciodată spovedania nu se face noaptea! Există o rânduială bisericească. 

Să ne aducem aminte că Spovedania este una dintre cele Șapte Sfinte Taine, care se face doar în Sfânta Biserică! Se poate proceda altfel doar în cazuri excepționale, de exemplu pentru oameni care sunt pe patul de moarte.

Nu se face spovedanie în afara Bisericii sau pe internet, pe WhatsApp, Facebook și așa mai departe! În Biserică se creează

„Eu consider că această femeie e influențată de entități malefice. Nu ai cum să pui mâna pe ea și să nu urle! Dacă era femeie credincioasă, trebuia să meargă imediat la episcopul locului.acea stare bisericească, ce ajută omul să se căiască”, a declarat Valentin Guia, pentru site-ul RomâniaTV.net.

Cel mai mult are de suferit Sfânta Biserică a lui Hristos în acest scandal. Necuratul știe să pună anumite persoane în astfel de situații”, a mai punctat Guia, pentru România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.