cosuri

Coșurile sunt normale în adolescență, însă atunci când apar după această perioadă, pot indica o problemă de sănătate. Vezi ce boli poți să ai, în funcție de locul în care îți apar coșuri.

Coșuri pe gât
Dacă ai coșuri pe gât, este un semn că hormonii secretați de glandele suprarenale nu mai au putere ori că ești foarte stresată. Excesul de zahăr poate duce, de asemenea, la apariția acestor coșuri, dar înainte să te sperii, asigură-te că problemele de piele nu apar din cauza materialelor pe care le porți sau a părului prea gras.

Coșuri pe umeri
Coșurile pe umeri sunt un semn că ești foarte stresată și vulnerabilă. Încearcă să te odihnești și nu te mai consuma din orice.

Coșuri pe piept
Dacă observi că ai coșuri pe piept, între sâni, s-ar putea să ai o reacție la materiale sintetice ori să suferi de afecțiuni digestive. Fii mai atentă la dietă și încearcă să eviți alimentele prea condimentate.

Coșuri pe brațe
Când îți apar coșuri pe brațe, s-ar putea să ai nevoie de o exfoliere a pielii, dar dacă problema persistă și după ce ai folosit un scrut, s-ar putea să ai o lipsă de vitamine. Mergi la medic, iar el va ști cu exactitate ce trebuie să faci.

Coșuri pe burtă
Sunt foarte puține glande care secretă uleiuri în zona abdomenului, potrivit thebeautygypsy.com, așa că foarte rar pot apărea coșuri. Dacă, însă, se întâmplă, s-ar putea să fie pentru că porți haine prea strâmte sau nivelul de zahăr din organism este prea mare.

Coșuri în zona organelor genitale
Coșurile în această zonă pot apărea din cauza firelor de păr crescute pe sub piele sau a igienei intime precare. O altă cauză ar putea fi și bolile cu transmitere sexuală, dacă observi că nu dispar în 3-4 zile.

Coșuri pe coapse
Dacă ai coșuri pe coapse, înseamnă că ai o piele foarte sensibilă sau ai făcut o alergie la geluri de duș, detergent sau balsam de rufe.

Coșuri pe spate
Coșurile pe spate sunt o reacție la nivelul sistemului nervos și digestiv, dar pot apărea și pentru că nu respecți anumite reguli de igienă.

Coșuri pe fese
Coșurile pe fese au o mulțime de cauze, de la purtarea lenjeriei murdare ori a hainelor prea mulate, la o dietă săracă în nutrienți sau o digestie slabă.

Sursa: unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *