Foto: revista TEOFoto: revista TEO
Foto: revista TEO
Foto: revista TEO

1. SARCINA
Cauza: Relație intimă fără protecție sau chiar așezatul pe o suprafață cu spermatozoizi proaspeți. În acest caz, notezi foarte repedeș dacă îți întârzie ciclul menstrual, mai ales că știi foarte bine dacă ai făcut sex neprotejat în ultima vreme sau nu. Cum poți afla adevărul? Prin banalul test de sarcină!
2. AI RENUNȚAT LA PASTILELE ANTICONCEPȚIONALE
Dacă renunți la anticoncepționale, ciclul tău menstrual poate fi dat peste cap. Corpul tău are nevoie de 6 luni, pentru a se obișnui fără pastilele pe care le luai frecvent, adică o jumătate de an pentru a-ți regla menstruația.
3. SINDROMUL OVARULUI POLICHISTIC
Cauza: genetică, exces de insulină, inflamație rapidă în urma unei infecții locale. Sindromul ovarelor polichistice este o dezordine de tip endocrine, frecventă în rândul femeilor. Acest sindrom poate fi tratat prin diferite modalități: anticoncepționale sau chiar medicamente pentru diabetici.
4. INSUFICIENȚA PRIMARĂ A OVARELOR
Cauza: genetică, boli autoimune. Această problemă de sănătate afectează 1 din 100 femei care au sub 40 de ani. În mod popular se numește „menopauza prematură”, asta însemnând că produci hormoni inconsistenți.
5. ADOLESCENȚA
Dacă ești adolescentă, este perfect normal să ai o menstruație anormală până la vârsta de 18-20 ani. Și asta, deoarece ești în continuă dezvoltare, și chiar și ciclul tău menstrual are nevoie de timp (chiar ani de zile), pentru a-și crea o rutină.
6. STRESUL
Cauza: Bărbații, școala, munca, lipsa de perspectivă. Încearcă metode anti-stres precum yoga sau alergatul în parc. Mai ales că a venit primăvara.
7. CONSUMUL DE MEDICAMENTE PERICULOASE
Dacă ai consumat medicamente, care îți transformă starea de spirit, una dintre cauze poate fi dereglarea ciclului menstrual, dincolo de starea de umor.
8. SLĂBEȘTI SAU TE ÎNGRAȘI REPEDE
Dacă îți schimbi silueta de la o lună la alta, sau mai rău, de la o săptămână la alta, îți vei deregla complet ciclul menstrual.
9. ALĂPTATUL
Cauza: Pur și simplu, ai născut o ființă minunată. Și alăptarea poate afecta ”normalitatea” menstruației, deoarece există un flux de hormone, care se activează și dezactivează cu viteza sunetului, în timp ce îți alăptezi bebelușul. Alăptarea poate provoca, inclusiv absența menstruației pentru o perioadă.

sursa: teotrandafir.com

One thought on “MENSTRUAȚIA ANORMALĂ: 9 cauze explicate pe înțelesul tuturor femeilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *