Aurul din fecalele umane valoreaza milioane de dolari, spun cercetatorii americani. Cum se extrage?

Gold barslingouri-aur-tifetz

Aurul din fecalele umane valoreaza milioane de dolari. Este constatarea facuta de un grup de cercetatori americani, care acum, cauta metode de a extrage aur si alte metale pretioase, din ce se aduna de obicei in haznale si canalizari.

Potrivit bbc.com, dacă aceeaşi concentraţie de metale preţioase ar fi fost descoperită în roci, exploatarea minereului ar fi fost considerată viabilă din punct de vedere economic.
Detaliile acestui studiu au fost prezentate la cea de-a 249-a adunare naţională a American Chemical Society (ACS), care a avut loc în Denver, Colorado, anunţă Mediafax. Extragerea metalelor din reziduuri ar putea ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de eliberare a substanţelor toxice în mediul înconjurător. „Aurul pe care l-am găsit era la nivelul unui depozit mineral minim”, a declarat coautoarea studiului, profesorul Kathleen Smith, de la US Geological Survey (USGS), Institutul de geologie american. Pe lângă aur şi argint, fecalele umane conţin cantităţi din metale rare precum paladiu şi vanadiu. „Suntem interesaţi de colectarea metalelor valoroase care pot fi vândute, inclusiv metalele mai importante din punct de vedere industrial, cum sunt vanadiul şi cuprul, care se folosesc la fabricarea telefoanelor mobile, computerelor şi aliajelor”, a spus Kathleen Smith. Într-un studiu anterior, o altă echipă de cercetători a stabilit, în urma unor calcule, că reziduurile generate de un milion de americani ar putea conţine o cantitate de metale ce ar putea valora până la 13 milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media