Maria Tereza, nimfomană? Întreţinea relaţii sexuale cu armăsarii din grajdul imperial? Iată legendele care au circulat!

mpărăteasa Maria Tereza la vârsta de 10 ani FOTO Kunsthistorisches Museum Wien
Maria Tereza a Austriei (1717-1780) a rămas în istorie, neoficial, drept împărăteasa Imperiului Romano-German. Oficial, a purtat titluri precum arhiducesă a Austriei, regină a Boemiei, regină a Ungariei, Mare Principesă a Transilvaniei etc.

Maria Tereza nu a fost niciodată încoronată ca împărăteasă a Sfântului Imperiu Romano-German din cauza că s-a născut cu un mare „handicap” în epocă, acela de a fi femeie. La naşterea ei, împăratul Carol al VI-lea, tatăl ei, a decis să încalce legea salică, cea care a stabilit că moştenitorii coroanei trebuie să fie obligatoriu de sex masculin, şi a adoptat un document controversat, numit ,,Pragmatica Sancţiune“, prin care i-a acordat fiicei sale dreptul de a conduce atât Casa de Habsburg, cât şi imperiul. Documentul a fost contestat odată cu instalarea Mariei Tereza la conducerea imperiului, în 1740, de către Frederic al II-lea al Prusiei, care avea, de asemenea, pretenţii la tron.

Contestaţia „s-a tradus” în războiul pentru Succesiunea Austriacă (1740-1748), în urma căruia Austria a pierdut regiunea Silezia, dar a câştigat Galiţia. Biografii Mariei Tereza au conchis că împărăteasa avea o atitudine masculină. Istoria a reţinut că trăgea foarte bine cu toate tipurile de arme şi, că reuşea să călărească, chiar mai bine decât husarii armatei Austro-Ungare. De altfel, pasiunea pentru cai şi călărie i-a atras una dintre cele mai zguduitoare legende care au circulat de-a lungul timpului despre marii lideri politici ai lumii: aceea că întreţinea relaţii sexuale cu armăsarii din grajdul imperial şi că unul din episoadele zoofile i-ar fi cauzat şi moartea. Mai precis, că ar fi fost zdrobită de copitele unui armăsar pe care l-ar fi biciut în timpul actului sexual.

Legenda privind nimfomania împărătesei a căpătat în timp diverse variaţiuni. Una dintre acestea priveşte un episod petrecut pe teritoriul Transilvaniei, la castelul Martinuzzi din Vinţu de Jos, locul în care Maria Tereza ar fi obişnuit să-şi ucidă iubiţii după ce îi consuma sexual. „Maria Tereza intra cu bărbaţii pe poartă castelului, că atunci era canal de apă în jur, şi, după ce petrecea cu ei, dacă îi plăcea, îi ducea într-o camera de la etaj şi îi poftea să între acolo. După ce bărbatul îi trecea pragul, împarateasa trăgea de o manetă şi se desfăceau podelele şi omul cădea în nişte săbii ce erau aşezate cu vârful în sus”, ar fi o legendă răspândită de localnici.
Citeste mai mult: http://adevarul.ro/locale/iasi/pasiunile-erotice-mariei-tereza-era-obsedata-sex-murit-1_550e9715448e03c0fdca8481/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media