Bautura Cola este cea mai populara bautura din lume, fiind comercializata peste tot si reprezentand un brand cunoscut pe tot mapamodul.

Oricat de ironic ar suna, in majoritatea tarilor de pe planeta, poti cumpara Cola mai usor si mai ieftin uneori decat apa. Desi companiile care produc aceasta bautura incearca din rasputeri sa isi convinga clientii ca sunt companii responsabile, implicate in problemele de mediu si sociale, cruda realitate e ca este conectata poluarii si deficitului de apa.

Un alt aspect important e legat de consumarea sa pe termen lung, care poate cauza diverse afectiuni din cauza toxicitatii ridicate din acid, avand in vedre ca Ph-ul sau este mai mare decat Ph-ul acidului unei baterii cu o unitate. Mai precis, printr-un studiu s-a descoperit ca riscul de a face preinfarct sau infarct este cu 48% nmai mare in cazul celor care consuma una sau mai multe doze de Cola pe zi, in comparatie cu cei care nu consuma zilnic aceasta bautura.

Consumul bauturilor acidulate a fost relationat si cu aparitia afectiunilor respiratorii cum ar fi astmul.

Conform Institutului National al Inimii, Plamanilor si Sangelui, care a efectuat un studiu ce s-a derulat pe o perioada de 4 ani, a scos la iveala consecinte si mai infricosatoare. O echipa de cercetatori a facut studii pe 2400 de persoane tinere, albe, din Framingham-Mass, in special pe 1600 dintre acestea, care au fost sub atentia sa timp de 4 ani.

Acele persoane , care consumau minim o doza pe zi au avut cu 44% risc sporit de dezvoltarea sindromului metabolic, pe parcursul studiului. Niciun participant la studiu nu a dat semne de vreun sindrom meabolic la inceputul studiului.

Mai mult, acei oameni care consumau o doza pe zi, mai prezentau:

– tendinta de tensiune ridicata

– 30% sanse sporite de a-si mari talia

– 32% sanse sporite de a-si mentie nivelul crecut al zaharului in sange

– 25% sanse sporite de a avea un nivel crescut al colesterolului

– 31% sanse de a devin obezi

Mai mult aici.
sursa: www.secretele.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *