preot

Dupa ce multe voci au acuzat ca piesa „The Day We Die” ar avea un mesaj negativ, chiar satanic, un preot ortodox a clarificat problema melodiei. Parintele Mihai Andrei Aldea a afirmat ca acest cantec are un „subiect perfect ortodox” si ca i-a placut „foarte mult mesajul”

„Şi, ca să pun capac la ticăloşia şi nepriceperea mea, mărturisesc public, sus şi tare, faptul că nu am izbutit să văd unde ar fi satanistă melodia `The day we die`. Dimpotrivă, dincolo de stilul vocal – pe care îl înţeleg, dar care îmi este incomod – cântecul are un subiect perfect ortodox: nu suntem numere, suntem oameni vii, iar ziua în care ne vom da bătuţi şi vom accepta să devenim numere, vom accepta să fim sclavii sistemului, este ziua în care vom muri. Mi-a plăcut mesajul acestui cântec! Foarte mult! Habar nu am de celelalte melodii ale albumului, dar mesajul acestei melodii este, din punctul meu de vedere, perfect ortodox.”, scrie preotul.

„Iar comentariile pe temă ale unora – privitoare la `premoniţia` din această melodie – ţin de o boală cumplită a datului cu părerea despre ceea ce nu ştim. Bârfă, şuşana, prostie. Ca şi cele despre presupusa `petrecere satanistă` de la Colectiv şi altele asemenea, toate bazate pe `auzenii`. Ooo, sigur, nu a fost o vecernie sau o litie acolo la club. A fost o petrecere, da. Şi vineri seară, corect. Dar de aici şi până la `sărbătoare satanică` şi alte asemenea aberaţii este o uriaşă distanţă. Pe care mulţi aşa-zişi ortodocşi – oameni care ar trebui să fugă de bârfă ca de dracu – nu s-au sfiit s-o treacă. Autoritar, tupeist, fără pic de empatie, fără dragoste, fără milă”, a scris preotul Mihai Andrei Aldea pe Facebook.

Versurile melodiei „The Day we Die” vorbesc despre libertate, despre faptul ca oamenii nu reprezinta doar niste numere, toate vietile sunt la fel de importante, iar ziua in care oamenii vor inceta sa lupte pentru libertatea lor este ziua in care se pot considera morti.

De altfel, tradus in limba romana, refrenul melodiei suna astfel: „Nu suntem numere, suntem liberi/ Nu suntem numere, suntem liberi, suntem asa de vii, asa de vii/ Pentru ca ziua in care vom renunta va fi ziua in care murim, ziua in care murim”.

Ambii chitaristi ai Goodbye to Gravity au murit in urma incendiului din clubul bucurestean. Mai multe detalii puteti citi AICI si AICI

foto: facebook.com

sursa: fresh24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *