poz╟ 1 poz╟ 3

Centrul European pentru Prevenirea Adicţiilor a inaugurat primul Centru Aftercare pentru foștii consumatori de droguri, care au fost închiși în Penitenciarele Rahova şi Jilava.

Iniţiativa este sprijinită financiar de Fondul pentru Relaţii Bilaterale la nivelul Programului RO01-Asistență tehnică şi Fondul Bilateral la Nivel Naţional, administrat de Ministerul Fondurilor Europene.
La acţiune au participat specialişti din Ministerul Afacerilor Interne, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Direcţia Naţională de Probaţiune din Ministerul Justiţiei, Primăria şi Consilul Local Sector 6. Din Norvegia au participat experţi de la Fundaţia Phoenix Haga, Trondheim Kommune şi Departamentul Serviciilor Corecţionale din Regiunea de Sud.
Comunitatea terapeutică PHOENIX HAGA este o fundaţie non-profit destinată consumatorilor de droguri, situată în sud-estul Norvegiei, la aproximativ 68 de kilometri de Oslo. Are o conducere independentă şi a fost autorizată ca centru naţional de tratament specializat multidisciplinar, în conformitate cu reglementările aplicate în cazul tratamentului pentru persoanele consumatoare de substanţe psihoactive.
Trondheim Kommune este reprezentată de totalitatea organelor cu competentă generală sau special, constituite pentru satisfacerea intereselor generale ale locuitorilor acestei regiuni şi pentru a asigura bunăstarea socială, economică, de mediu şi culturale a comunității.
Serviciile Corecţionale din Regiunea Sud din Norvegia asigură custodia pe perioada sancţiunilor penale, într-un mod care ia în considerare securitatea tuturor cetățenilor şi încearcă să prevină recidiva, oferind persoanelor care au comis infracţiuni şansa de a-şi schimba comportamentul infracţional din proprie iniţiativă.

One thought on “S-a inaugurat Centrul pentru foștii consumatori de droguri care au făcut închisoare”
  1. Mult succes.respect cadrelor .comunitatea mi-a dat speranta .multumesc PHOENIX .am sa lupt mai departe cu mine pentru binele meu .va multumesc din suflet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *