Trupa Zdob şi Zdub lansează piesa si videoclipul “Sunt hoinar, sunt lăutar”!

zdub

Trupa Zdob și Zdub a intrat în noul an cu un cadou pentru publicul său – un clip la piesa Sunt hoinar, sunt lăutar”. Acest single face parte din albumul-compilație “20 de veri” ce urmează a fi lansat în România pe data de 17 ianurie 2016.

Piesa a fost inspirată de filmul cult “Lăutarii” (1971) de regizorul moldovean Emil Loteanu.

Ideea clipului îi aparține regizorului Igor Cobileanski. E un “road-movie” în care Zdubii apar în ipostaza lor firească – în rolul unor lăutari rock. Ca și “muzicanții din Bremen”, încărcați cu valize și instrumente, Zdubii cutreieră pământul în lung și lat ca să aducă bucurie publicului. Drumurile și turneele – aceasta e viața artiștilor. În calea sa, protagoniștii clipului întâlnesc oameni care pornesc cu ei în călătorie. Într-un mod magic muzica Zdubilor transformă acești oameni în artiști, descoperindu-le talentele ascunse. Căci fiecare om are un dar ascuns și un rol special în spectacolul vieții.

Sunt hoinar, sunt lăutar” e al 5-lea clip filmat de cineastul Igor Cobileanski pentru trupa “Zdob și Zdub” în cei 20 de ani de existență a formației. În acest clip au fost filmați peste 20 de personalități din lumea artei și sportului din Moldova: mimi, dresori de animale, artiști ai circului, balerine, sportivi.

Clipul a fost filmat în 3 zile în suburbia Chișinăului. În clip apare un microbus german vintage din anii ’70 “Barkas 1000”, al cărui motor a fost pornit special pentru videoclipul baietilor, iar  scena panei microbusului a fost una reală.

 Zdob si Zdub va sustine pe data de 17 ianuarie la Arenele Romane un concert care celebreaza cei 20 de ani de activitate ai trupei.

Albumul “20 de veri” poate fi cumparat din magazinele de specialitate si de pe www.getmusic.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media