CFR Călători preia traficul de pasageri RegioTrans.CFR Călători preia traficul de pasageri RegioTrans.
CFR Călători preia traficul de pasageri RegioTrans.
CFR Călători preia traficul de pasageri RegioTrans.

CFR Călători a preluat, miercuri, traficul de pasageri RegioTrans, companie privată ale cărei trenuri au fost suspendate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română în urma descoperirii unor nereguli la aproape 30 de automotoare.

Un bilet simplu (doar dus) pe aceste rute va avea acelaşi preţ ca cel practicat de operatorul privat. Pentru călătoriile dus-întors, CFR Călători acordă o reducere de 10%.Potrivit Mediafax, trenurile RegioTrans nu mai au voie să circule pe calea ferată din România, după ce Autoritatea de Siguranţă Feroviară a retras licenţa companiei, pe motiv că operatorul privat foloseşte trenuri, care nu corespund din punct de vedere tehnic, prevederilor legislative sau instrucţiunilor de specialitate în vigoare.
Compania a anunţat, că a început demersurile pentru obţinerea unui nou certificat de siguranţă feroviară.

Omul de afaceri Costel Comana, care controla Regiotrans împreună cu Iorgu Ganea, s-a sinucis în luna februarie, în toaleta unui avion, care efectua un zbor din Columbia în Costa Rica. Comana era anchetat într-un dosar de corupţie, în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită, pentru favorizarea RegioTrans şi altor firme la licitaţii. În acest dosar Iorgu Ganea şi şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, Estrella Ştefănescu, au fost arestaţi preventiv, tot în luna februarie.

One thought on “Trenurile RegioTrans și-au reluat activitatea!”
  1. Bine ar fi sa scape CFR-ul de hoti, a fost furat destul pana acum! Doamne ajuta, sa avem si noi trenuri curate, un transport pe calea ferata civilizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *