UPDATE 12:00. O delegație a protestatarilor a fost primită la nogocieri, la Guvern. Vicepremierul Vasile Dîncu discută, la această oră, cu o parte din reprezentanții protestatarilor, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 11:00. Unul dintre organizatorii protestului, Sorin Amarinei, vicepreședite FORT, a declarat, pentru Realitatea TV, care sunt nemulțumirile pe care le invocă transportatorii și a descris un caz pe care l-a avut cu o firmă de asigurări:

„Avem mai multe nemulțumiri. În primul rând, creșterea valorii RCA care riscă să ne ducă în faliment. Asistăm, de câțiva ani, la niște cresteri impresionante deloc justificate. În condițiile în care sunt firme care nu au avut nicun fel de daună, în ultimii cinci ani, au ajuns să plătească față de 2010 asigurări cu 2.000% mai mari.

Am avut o problemă cu una din firme, în care o mașină de cinci ani a primit daună total, o mașină de 33.000 de euro. Le-am dus acte și le-am demostrat cât costă mașina și, după cinci ani, mi s-au oferit 4.500 de euro, ca și daună totală. Întrebându-i cum de au făcut acest calcul, mi-ai spus că aceasta este valoarea de piață”.

Întrebat ce ar trebui să facă Executivul, în acest sens, Amarinei a răspuns: „Ar trebui să îi cheme pe cei din ASF și să îi întrebe ce au făcut în tot acest timp. Am avut o întâlnire, acum câteva zile, cu vicepreședintele Vorniceanu și cu directorii din ASF și am constatat că oamenii sunt ca niște roze, nu au habar despre ce e vorba. Au rămas uimiți când le-am descris abuzurile firmelor de asigurări. Când i-am întrebat ce au controlat, nu au fost în stare să îmi spună nimic”.


UPDATE 10:10. Cum se desfășoară traficul la această oră:

Se circulă pe două benzi din Piața Victoriei spre Piața Romană și către Bulevardul Aviatorilor. Bulevardul Kiseleff e blocat între Piața Victoriei și Arcul de Trimunf, iar între Arcul de Triumf și Piața Presei se circulă doar pe două benzi, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 10:03. Peste 1.000 de vehicule se află, în Piața Victoriei, în aceste momente. Protestul transportatorilor și al reprezentanților de service a început oficial, a transmis corespondentul Realitatea TV.

„RCA-ul se mărește aproape în fiecare zi și plățile în continuare se fac prost. Sunt diferențe mari la încasare și plățile la multe societăți se fac foarte greu. Aproape 200.000 de lei (n.r – are de încasat de la asiguratori). Foarte mult. Întârzie salariile. Nu am bani să plătesc pisele. E un lanț”, a declarat Dan Barbu, administratorul unui service din Capitală, pentru Realitatea TV.

UPDATE. Restricții de circulație în Capitală. Protestul, care va avea loc între orele 09.30-15.00, va duce la blocarea principalelor artere din Capitală. Astfel, circulatia rutiera va fi restrictionata, joi, incepand cu ora 05.00, pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona Centrala-Mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu.

„In cazul in care va fi necesar, se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga b-dul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei. Circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata incepand cu ora 05.00, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre B-dul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Calea Victoriei, b-dul Ion Mihalache, strada Buzesti si b-dul Lascar Catargiu”, se arata intr-un comunicat al Primariei București.

Toate restricțiile se vor aplica până la terminarea activităților aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 17.00.

Mai mult aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *