Ana-Milea-680x365

În vremurile în care tinerii din România visează să plece peste hotare, unde să se realizeze profesional, din când în când mai vedem și tineri care decid să rămână în țară să facă performanță. Este și cazul singurei eleve din județul Cluj care a obținut 10 pe linie la probele Bac-ului- județul cu cea mai mare promovabilitate la Bacalaureat din țară – Ana Milea Gheorghe, care, cel puțin deocamdată nici nu se gândește să plece în străinătate. Ea se pregătește acum de admiterea la Medicină, la UMF Cluj.

Ana Milea Gheorghe este absolventa promoției 2015 care la examenul de Bacalaureat din acest an a obținut singura medie de 10 din județ. Eleva a studiat la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, secția Științele Naturii și se numără printre tinerii cu rezultate notabile la învățătură care își dorește să rămână în țară pentru studiu. Mai precis, tânăra optează pentru Medicina Generală, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.

Ca să obțină un rezultat remarcabil la Bac, Ana a mizat pe pregătirea constantă și nu pe „învățatul pe ultima sută de metri”.

“M-am pregătit constant, pe parcursul anilor. Am fost foarte bine pregătiți de profesori la liceu iar rezultatul se datorează lor și le mulțumesc!”, a declarat Ana Milea Gheorghe pentru Vocea Transilvaniei.

În ciuda pregătirii temeinice, susținerea probelor din cadrul examenului de Bacalaureat i-a dat emoții tinerei. Iar aflarea rezultatului a fost o surpriză, spune ea, cu atât mai mult cu cât este singura medie de 10 din Cluj, județul cu cel mai mare procent de promovabilitate din țară.

Tânăra spune că subiectele primite în acest an i s-au părut de dificultate medie și că “secretul” unei astfel de reușite, este pregătirea constantă și atenția.

“Pot să spun că subiectele nu au fost banale, nu au fost foarte simple, la unele exerciții am stat puțin să mă gândesc dar nu au fost foarte dificile”, a explicat eleva.

Clujul este județul cu cea mai mare promovabilitate din țară la Bacalaureat, respectiv 82,18%. În patru școli din municipiu s-a înregistrat o promovabilitate de 100%; este vorba despre liceele „Emil Racoviță”, “Janos Zsigmond”, “Gheorghe Șincai” și “Nicolae Bălcescu”.

sursa: voceatransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *