cismele-2-e1436329441597-680x365

Băimărenii au primit de la municipalitate un cadou neaşteptat care îi va ajuta să lupte eficient cu canicula din ultimele zile. Astfel, pe străzile oraşului, în punctele cele mai circulate au fost montate 10 cişmele care au pe lângă clasicele ţâşnitori şi pulverizatoare cu apă care sunt acţionate de la buton şi care îi ajută pe băimăreni să se răcorească.

Asta nu ester tot însă, până la finele acestei luni, numărul cişmelelor va fi dublat pentru ca băimărenii să nu fie afectaţi foarte tare de caniculă.

„Până la finalul lunii vom avea 20 de cișmele moderne amplasate în zonele intens circulate din Baia Mare, atât zonele centrale cât și în cartiere. Primele zece pot fi deja utilizate, cișmelele având două funcții: una de hidratare, cei dornici având posibilitatea de a consuma apă potabilă rece, dar și una de răcorire, cu apăsarea unui simplu buton, prin sistemul de duze se pulverizează apă foarte fin. Am gândit acum câteva luni o metodă mai specială prin care, în momente foarte fierbinți ale verii, să oferim băimărenilor o modalitate igienică de a se răcori, dar pe de altă parte o oportunitate pentru compania noastră de apă și canalizare să își facă într-un fel reclamă, să fie mai aproape de cetățeni. Este o idee pe care am preluat-o din Viena. Am văzut că acolo compania de apă își face în acest mod promovarea și am dorit foarte mult ca acest lucru să fie implementat și în Baia Mare”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Mai multe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *