paraschiva-misto

Sunt 13 ani de cand o afacerista din Bucuresti vine la Iasi, inainte de Sf Parascheva cu un camion de flori. Femeia, alaturi de familia ei, impodobeste baladachinul unde, in zilele de dinainte de sarbatoarea de pe 14 octombrie, sunt scoase din biserica moastele la care vin sa se inchine mii de pelerini.

 Credinciosii care ajung an de an, in octombrie, la Iasi pentru a se inchina la moastele Sf Parascheva sunt impresionati de frumusetea florilor care impodobesc baldachinul unde preotii depun moastele sfinte. Putini insa stiu povestea acestor flori. Sunt 13 ani de cand baldachinul este impodobit de o familie din Bucuresti.Florentina Bustei vine de 13 ani la Iasi pentru a impodobi baldachinul care adaposteste moastele

Totul a inceput in 2004, dupa ce Florentina Bustei a avut un vis. Ea este femeia care de 13 ani se ocupa personal de impodobirea baldachinului, cu cateva zile inainte de sarbatoarea din 14 octombrie.In fiecare an, aranjamentul floral a aratat altfel

In primavara anului 2004 a avut un vis care a facut-o sa se cutremure si sa ia aceasta decizie. Era insarcinata si a considerat acest vis un semn divin. In fiecare an reuseste sa faca cea mai speciala comanda de flori, iar mii de fire de flori, de toate soiurile, sunt livrate direct din Olanda. In fiecare an, pana acum, baldachinul a avut altfel de aranjament floral, iar culorile sunt diferite de la an la an.

“In 2004, eram insarcinata si am avut un vis care m-a marcat. Mi s-a aratat in vis Sfanta Parascheva si mi-a spus sa am foarte mare grija de copilul pe care il voi naste. Am respectat toate controalele si evaluarile, iar pe 12 octombrie am nascut o fetita sanatoasa. Dupa nastere am avut al doilea vis. Eram in fata Mitropoliei si nu puteam pasi pentru a ajunge la sfintele moaste. Atunci am realizat ca trebuie sa fac ceva pentru ca Dumnezeu mi-a daruit trei copii sanatosi. Noi avem in Bucuresti un depozit en-gross de flori, o afacere de familie din care traim. Am sunat la Mitropolie si le-am spus ca vreau sa ma ocup de impodobirea baldachinului. In octombrie 2004 am ajuns in Iasi cu o masina de flori si am reusit sa facem un aranjament impresionant pe o ploaie torentiala”, a povestit Florentina Bustei, in urma cu cativa ani, pentru presa ieseana.

Si de atunci, in fiecare an, familia Bustei, in octombrie lasa toate treburile si se deplaseaza la Iasi, ducand florile cu care, tot ei, impodobesc baldachinul.

foto: bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *