La 26 martie 2020 Patriarhia din Ierusalim a oferit explicații cu privire la informația  care au circulat anterior în mass media despre închiderea Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim din cauza pandemiei coronavirusului.

În declarația publicată pe site-ul oficial al Patriarhiei din Ierusalim se subliniază că rânduiala slujbelor în biserică rămâne neschimbată. Restricțiile adoptate “din motive de securitate și pentru a evita riscul de proliferare a infecției cu COVID-19” se referă numai la numărul de persoane prezente la slujbe.

Mormantul Sfant
Mormantul sfant

“Dorim să dăm asigurări că rugăciunea celor trei comunități (care sunt responsabile de Biserica Sfântului Mormânt, n.ed.) va continua în biserică, și chiar se va intensifica, ne vom ruga ca Tatăl Ceresc să pună capăt pandemiei, să vindece bolnavii, să protejeze personalul medical, să dea înțelepciune pastorilor și guvernanților, și mântuire veșnică celor decedați”, se subliniază în declarație. Anterior, în biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a fost anunțată închiderea tuturor bisericilor, sinagogilor și moscheilor din cauza pandemiei de coronavirus. Totodată, potrivit unei declarații difuzate în mass media de reprezentantul Asambleei Ordinelor Catolice din Țara Sfântă Wadi Abu Nassar, biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost închisă pentru o săptămână. Amintim că mai devreme conducătorii comunităților creștine, care sunt responsabile de Biserica Sfântului Mormânt, i-au îndemnat pe credincioși să respecte măsurile de precauție speciale în biserică și să nu se atingă de nimic.

Sursa: https://jerusalem-patriarchate.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *