Camerele de supraveghere stradală din zona Podului Eroilor, Capitală, au surprins momentul teribilului accident produs ieri, 31 august, în București. În imagini a fost surprins exact momentul în care cele două mașini, autobuzul STB și autoturismul, intră în coliziune. Șoferul automobilului marca Opel pare că nu a respectat culoarea roșie a semaforului, iar șoferul autobuzului n-a mai avut să evite ciocnirea. Autobuzul avea, la rândul său, viteză destul de mare. Efectiv, a spulberat parapetul podului.

Un autobuz a cazut in Dambovita

Momentul în care autobuzul STB este lovit de o mașină și plonjează în Dâmbovița

Camerele de supraveghere sunt amplasate într-un loc de unde s-a putut vedea destul de clar cum a decurs impactul dintre autoturism și autobuzul STB.

Maşina venea în viteză pe Splaiul Independenţei, iar la intersecţia cu strada Ştirbei Vodă a lovit puternic autobuzul Societăţii de Transport Bucureşti.

În imagini se poate vedea că șoferul autoturismului marca Opel n-a oprit la semafor și a lovit roata față stânga a autobuzului. Din instinct, șoferul mastodontului a tras rapid dreapta de volan, dar a intrat în parapetul podului, l-a rupt și a plonjat în râu.

Cât de avariat este autobuzul STB în urma accidentului

VIDEO Momentul în care autobuzul STB e lovit de o mașină și plonjează în Dâmbovița. Imagini surprinse de camerele de supraveghere
În cele din urmă, autobuzul a fost ridicat de o macara cu putere mai mare

Oprica Dabu, director de exploatare STB, a explicat pentru PRO TV că autobuzul n-are daune majore și că, în urma reparațiilor, va fi repus rapid în circulație.

„Autovehiculul a lovit chiar în roata autobuzului şi practic a bracat roata pe dreapta şi a ajuns unde l-am văzut.”

De asemenea, autobuzul era asigurat. Despre mașina care a cauzat accidentul nu cunoaștem prea multe detalii. Știm doar că în interior se aflau șoferul și o pasageră, aceasta din urmă fiind rănită, deoarece impactul a survenit pe partea ei.

În autobuz, în afară de șofer, mai era doar o pasageră. Ea a spart un geam din spate cu ciocanul de urgență și a reușit să se evacueze. A făcut-o la timp, pentru că în câteva minute, mașina a început să afunde treptat în albia râului, iar căile de acces/evacuare au devenit problematice. Dacă ar fi fost mai multe persoane în autobuz, probabil că altul ar fi fost deznodământul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *