Miracol la Catedrala Notre Dame din paris! Coroana de spini a lui Iisus a fost salvată, ca și multe opere de artă

Catedrala Notre Dame a ars peste 12 ore. Sute de pompieri s-au luptat cu flăcările şi în timpul nopţii, reuşind să controleze incendiul, să salveze structura edificiului, dar şi unele dintre relicvele sacre pe care le adăpostea.

Din fericire, pompierii au reuşit să salveze unele din relicvele sacre adăpostite de clădirea veche de peste 800 de ani.

Potrivit publicației franceze Le Figaro, cununa de spini a lui Iisus şi tunica regelui Ludovic cel Sfânt, foarte importante pentru catolici, au fost salvate din flăcări.

Amploarea pagubelor este, încă, necunoscută.

„Focul este complet sub control. A fost stins parţial, mai rămân câteva focare reziduale de stins”, a explicat pentru AFP locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris.

„Ce este mai rău a fost evitat, chiar dacă bătălia încă nu a fost câştigată complet”, a declarat şeful statului, vizibil emoţionat, în apropierea catedralei devastate, adăugând că „următoarele ore vor fi dificile”.

Francezii sunt în stare de șoc. Mulți au ieșit pe străzi și cântă rugăciuni, plâng sau privesc uluiți cum flăcările le distruge simbolul istoric, Catedrala ridicată în anii 1300. Focul continuă să fie extrem de violent. Tot acoperișul e din lemn; trunchiuri de arbori de acum 800 de ani! În plus, nu se poate deversa apa de sus ca să nu se prabuseasca cupola, deci pompierii sunt obligați să stropească din lateral și nu în cantitati enorme. Puțini sunt și pompierii care lucreaza din interior, din cauza temperaturii mari, a pietrei încinse. Scot opere de artă, tabouri! Comoara regilor Franței e acolo și coroana de spini a lui Iisus, adusă de Sfântul Ludovic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media