Premieră în Transilvania. Uriaşul Boeing 777 va ateriza pe pista de la Sibiu

boeing-777-hd-wallpapers-680x365

Aeronava Boeing 777 va ateriza, la mijlocul lunii iunie, pentru prima dată la Sibiu şi pentru a doua oară în România. Uriaşul avion poate zbura peste 14.000 de kilometri fără să fie nevoit să alimenteze şi are o capacitate de peste 300 de pasageri.

Avionul va teriza, dacă va fi să vină în data de 16 iunie, sau cel târziu în următoarele 72 de ore după această dată”, a declarat Nicoleta Boborodea, purtător de cuvânt al Aeroportului Internațional Sibiu, pentru Ora de Sibiu.

Potrivit sursei citate, aeronava Boeing 777 va aduce la Sibiu mai mulți militari ai NATO, care participă la un exerciţiul din România, la Cincu.

Boeing 777 (prescurtat uneori și T7) este un avion bimotor subsonic lung-curier de mare capacitate construit de firma americană Boeing. Acest tip de avioane deține recordul curent de autonomie pentru avioane comerciale (17.450 km fără alimentare). Alte caracteristici speciale ale aeronavei includ fuselajul perfect circular, un set de șase roți pe fiecare ax al trenului de aterizare, și posibilitatea de a fi echipat cu motorul foarte performant General Electric GE90.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media