Machiajul permanent reprezintă o procedură din ce în ce mai cerută în saloanele specializate și reprezintă o soluție ideală de a avea ochii, sprâncenele și buzele frumos conturate, dar și pentru a se  corecta anumite asimetri sau imperfecțiuni ale feței.

Procedura este indicată persoanelor cu un program zilnic încărcat, care nu au timp să își aplice zi de machiajul dorit: sprâncene perfect conturate, conform simetriei feței, ochi și buze cu contur perfect trasat.

Machiajul de acest tip este realizat în saloane specializate unde este aplicat un tatuaj semipermanent cu un ac special ce introduce coloranţi de origine minerală, total non-alergici. Rezultatul este de lungă durată, putând ține chiar și mai mult de cinci ani, însă fiind nevoiie de o reînprospătare periodică.

Tehnica a avansat mult în ultimii ani, rezultatele având aspect din ce în ce mai natural și cu rezultate și mai durabile. Este însă important ca specialistul care realizează acest machiaj permanent să aibă experiența și îndemânarea necesare pentru ca machiajul efectuat să fie corect și adecvat fizionomiei fiecărei persoane în parte.

Adriana Bican, de la Famisoo (www.famisoo.ro), trainer internațional micropigmentare, premiată peste hotare și singurul român prezent în juriul prestigiosului concurs Asiatic Beauty Skills Competition, din Malaezia, ne explică de ce anume ar trebui să ținem cont atunci când ne decidem să ne facem un machiaj de acest tip. 

„Cel mai bun sfat pe care îl putem oferi este acela de a alege, în primul rând, un salon profesionist, specializat în realizarea unor astfel de proceduri, cu tehnicieni pasionați și dedicați. Un expert îți va explica faptul că rezultatul imediat după procedura de tatuare nu este relevant, întrucât pielea este iritata iar culoarea patre mai intensă. În funcție de fiecare organism, viteza de refacere a pielii este diferită.  De aceea, în micropigmentarea buzelor sau a ochilor, este extrem de important să existe o comunicare excelentă între client și specialist. Împreună vor culoarea și forma pentru trăsăturile, tonul și subtonul pielii. Trebuie să se acorde o atenție sporită igienei, produsele folosite trebuie să fie sterile, de unică folosință și de cea mai bună calitate. Cele mai frecvente greșeli sunt execuția incorectă a procedurilor, folosirea pigmenților permanenți și îngrijirea necorespunzătoare a tatuajului după procedură”, explică Adriana Bican, de la Famisoo.

Tendințele în machiaj se aplică și în cazul micropigmentării. Apar tehnici din ce în ce mai avasate, în special dinpre zona Asiei, și se consideră că o procedură bine realizată este aceea cu un aspect cât mai natural cu putință.

„Fiecare sezon vine cu tendințe noi: forme și culori diferite. Pentru 2019 tendințele în domeniul dermopigmentării sunt axate pe naturalețe și o conturare în perfectă armonie cu fizionomia feței. O noutate în 2019 sunt tehnicile asiatice, hiper-realiste de micropigmentare a sprâncenelor. Forma sprâncenelor trebuie să fie naturală, ideală pentru forma feței și trăsăturile acesteia, să creeze imaginea unei sprâncene cu fire de păr naturale extrem de atent conturate, astfel încât să fie cât mai greu să se facă distincția între o sprânceană naturală și un tatuaj semipermanent. Nu mai are rost să menționez că un machiaj de acest tip nu trebuie sa fie invaziv, într-o nuanță dură ori trasat în dezacord cu fizionomia persoanei”, explică Adriana Bican.

Adriana Bican este trainer internațional dermopigmentare și permanent make-up și a participat ca juriu specialist la mari competiții internaționale din industria de pigmentare profesională.

Adriana a lansat în România Famisoo, primul centru de Holistic Beauty, locul unde îmbină procedurile de înfrumusețare externe cu terapii complementare și terapii de vindecare și dezvoltare personală.

Industria de înfrumusețare a secolului XXI încorporează 4 factori esențiali. Nu este îndeajuns să ai o siluetă ideală ori un ten ca de porțelan, dacă nu ai grijă de starea ta emoțională, de echilibrul psihic și dacă nu îți hrănești sufletul cu o filosofie de viață sănătoasă.

Frumusețea adevărată pornește din interior, iar, atunci când ești acolo bine, orice procedură de înfrumusețare exterioară vine doar să completeze cu brio acest aspect.

FAMISOO îmbină astfel patru direcții deosebit de importante:

–           procedurile estetice menite să perfecționeze aspectul exterior (dermopigmentare a sprâncenelor, a buzelor, a conturului ochilor, presopunctură și masaj facial, eliminarea definitivă a tatuajelor, extensii de gene, precum și dermopigmentarea rădăcinii părului pentru atenuarea aspectului începutului de chelie, ori a zonelor afectate de vergeturi, sau reconstrucția estetică a apectului mamelonului afectat de operația de masecomie),

–           evaluarea stării de sănătate prin biorezonanță și tehnici alternative (biorezonanță),

–           consiliere și coaching pentru dezvoltare personală,

–           terapiile de vindecare alterative (theta healing, bioenergoterapie Tsubo – bowen bowtech, Reiki, mutarea punctului de asamblare, hipnoterapie, tehnica terapeutică de presopunctură Tsubo, aromaterapie, fitoterapie, managementul stresului, etc).

FAMISOO susține lunar programe de ajutorare a persoanelor cu venituri mici, oferindu-le gratuit consiliere și terapii complementare.

De asemenea, a fost organizată și o campanie de susținere a persoanelor care au urmat tratamente de chimioterapie, centrul oferind-le gratuit procedurile de

dermopigmentare a sprâncenelor.

FAMISOO ajută inclusiv prin terapii, consiliere, coaching, cursuri, familiile monoparentale și persoanele abuzate psihic si fizic în cadrul familiei. 

FAMISOO se află în București, pe Str. Buga 20 (zona Baba Novac), iar specialiștii Famisoo pot fi contactați și pe paginile de Facebook și Instagram FAMISOO. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *