O experienta minunata prin care influencerilor din Romania le-a fost descoperita Bulgaria, cu o parte frumusetile ei. Ioana Chisiu si Liana Alexandra au avut la dispozitie 6 zile sa exploreze cateva orase si obiective din tara vecina.

 In Sofia au putut admira mareata Catedrala Alexandr Nevski, dar si Muzeul de Istorie sau Galeria Nationala de Arta. Despre emlema Capitalei, si anume Catedrala Alexandr Nevski se stie ca este una dintre cele mai cunoscute clădiri din oraș, fiind construită în secolul al XX-lea în amintirea celor 200.000 de soldați bulgari, ruși, ucrainieni și bieloruși care și-au pierdut viața în timpul Războiului Ruso-Turc din 1877. Este, de asemenea, una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume. 

Galeria Națională de Artă. Sofia are multe galerii de artă, insa numai una este adapostita in interiorul fostului palat regal. Galeria se lauda cu  peste 50.000 de piese de arta bulgara. O alta atractie a Bulgariei a fost orasul Plovdiv. „Mi-a placut extrem de mult Plovdiv. E un orasel frumos ce are de toate. Atat partea istorica, cu cladiri colorate si colturi pline de istorie, dar si partea noua cu viata de noapte atat de activa. E un mix foarte frumos si ma bucur tare ca am ajuns acolo”, a spus Ioana Chisiu. Liana este pasionata de calatorii si a „savurat” acest colt al Bulgariei, un oras vechi, care si-a pastrat frumusetea. „Ce mi-a placut cel mai mult in Bulgaria?

Greu de spus in cateva cuvinte. Au fost multe locuri care m-au impresionat si care m-au facut sa ma gandesc serios sa ma reintorc. Daca e sa aleg un singur loc care mi-a atras in mod deosebit atentia, acela cu siguranta este orasul Plovdiv. Este un loc plin de viata, arhitectura deosebita la tot pasul si multa istorie. Acesta este si unul dintre cele mai vechi orase din lume. Peisajul este spectaculos, Plovdiv fiind construit pe sapte coline.

Ioana Chisiu, cucerita de frumusetea Catedralei Alexandr Nevski din Sofia

Din pacate, unul dintre ele a fost distrus la inceputul secolului XX, fiind transformat in material folosit la pavarea strazilor din oras. Sunt foarte multe restaurante cu mancare traditionala si un loc perfect pentru a degusta un vin bun. Ca sa poti sa descoperi tot ce are de oferit acest oras, ai nevoie de 2-3 zile pentru a ajunge in toate punctele cheie. Sunt fericita ca am avut ocazia sa ma plimb si sa descopar aceste orase minunate, pe care cu siguranta nu le-as fi vazut cu aceiasi ochi daca mergeam singura”, a spus Liana Alexandra, influencer de travel. 

Liana Lixandra, la pas prin Plovdiv. A fost incantata sa vada Muzeul Etnografic din acest oras.
Liana Alexandra, la pas prin Plovdiv. A fost incantata sa vada Muzeul Etnografic din acest oras.

In acelasi circuit, s-au bucurat de alte doua obiective importante cu care se lauda bulgarii. Valea Trandafirilor si Manastirea Rila. Valea Trandafirilor este situata in centrul Bulgariei, intre muntii Balcani si muntii Sredna Gora, este celebra pentru vastele sale campuri in care sunt cultivati, in aer liber, trandafiri cu flori albe, rosii si roz. Cat despre Manastirea este cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria. Aceasta este situata in partea de nord-vest a Muntilor Rila si este un obiectiv splendid, de neratat daca vizitati Bulgaria. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.