cioban-680x365

Un cioban din Satu Mare a găsit o metodă originală de a-și adăpa oile care îi mureau de sete pe pășune. A sunat la 112 și a cerut sprijinul pompierilor militari. La început, pompierii au crezut că este o glumă, dar apoi s-au decis să-l ajute pe cioban.

O autospecială de nouă tone a pompierilor militari din orașul Tășnad a mers la ferma ciobanului din satul Rațiu, grav afectat de seceta ce a lovit județul Satu Mare în aceste zile.

”Marți, la ora 12:00, un echipaj de pompieri al Gărzii de Intervenţie Tăşnad din cadrul I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare a alimentat cu apă, cu o autospecială cu capacitate de nouă tone de apă, o fermă de ovine din localitatea Raţiu. Proprietarul a solicitat sprijinul ISU din cauza problemelor cauzate de secetă, în urma cărora animalele nu au mai putut fi adăpate, pe motivul lipsei unei surse de apă”, se arată într-un comunicat remis presei de ISU Satu Mare.

Pompierii militari sătmăreni au mai intervenit marți și la trei incendii provocate, tot din cauza secetei, în comunele Turulung, Doba și Moftin.

sursa: voceatransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *