Mircea Baniciu și Nicu Covaci

Zeii rockului românesc, Mircea Baniciu și Nicu Covaci vor fii împreună, chiar dacă asta nu se va întâmpla pe scenă! După 30 de ani de împărțit săgeți otrăvite, legendarii muzicieni au acceptat să fie prezenți în aceeași tabără de dragul titulaturii lor muzicale Phoenix, potrivit money.ro.

 În an aniversar (se împlinesc 60 de ani de la înființarea grupului etalon pentru etno rock-ul românesc), chiar dacă nu au căzut de acord să urce pe aceeași scenă, cei doi au convenit să fie prezenți la premiera de gală a filmului ”Phoenix-Povestea”, regizat de Cristian Radu Nema. Evenimentul va avea loc pe 16 octombrie la Sala Palatului.

Alături de Covaci (75 de ani) și Mircea Baniciu (73 de ani) va fi prezent la premiera filmului despre legenda muzicii românești și Moni Bordeianu, primul solist al trupei (cel ce a scris istorie cu genialele ”Canarul”, ”Vremuri”, ”Nebunul cu ochii închiși”).

P

Mircea Baniciu și Nicu Covaci, în sfârșit împreună, după 30 de ani!

Reîntorși în primele zile ale anilor ‘90 după celebra lor evadare din comunism, Nicu Covaci, Ioji Kappl și Tăndărică au continuat să concerteze cu Mircea Baniciu timp de doi ani, până când s-a erodat definitiv relația. Ulterior au părăsit grupul mai toți membri din așa-zisa formulă de aur, în final rămânând doar Nicu Covaci. Au urmat ani de negocieri fără niciun rezultat deși generații de admiratori au așteptat să-i revadă în formula consacrată. Singurul care s-a reîntors în Phoenix, dar pentru un concert aniversar Phoenix -60 de ani, ce a avut loc în vara a.c., la Timișoara, a fost Ovidiu Lipan Țăndărică.

”Zilele ce au urmat atunci, în  ’77 mi-au lăsat un gust amar pe care n-am să-l uit niciodată. Prieteni ce te părăsesc fără să se uite în urmă și fără să-mi trimită o vedere timp de 14 ani”, spunea Mircea Baniciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *