Fuego pictează de mic, dar de 6 ani a lansat un proiect caritabil, ”Art by Fuego”, prin intermediul căruia ajută colegi de-ai săi mai tineri sau artiști bolnavi. Proiectul a fost lansat sub îndrumarea regretatei Doina Păuleanu.

Proiectul intitulat ”Art by Fuego” a fost deschis la îndrumarea personaliții culturale Doinea Păuleanu, care ne-a părăsit în urmă cu câteva luni. În cei 6 ani de proiect caritabil, artistul a reușit să sprijine aproape 400 de alți artiști tineri și artiști bolnavi de la noi.

Tablourile lui Paul Surugiu Fuego nu sunt doar forme pe o pânză. Acesta încearcă să le înnobileze cu parte din sufletul său, cu scopul nobil pe care-l are și cu parte din ceea ce a acumulat în timp, în gândurile sale și-n sentimentele puternice. El nu pictează pentru a demonstra cuiva, ceva. Nu o face la comandă și nu vrea să epateze prea tare cu această activitate. Pictează efectiv de drag, de pasiune și pentru a investi timpul liber în ceva cu adevărat util. Niciodată n-a așteptat laude pentru asta. Ba mai mult, a încercat să nu facă mare caz. Dar talentele sale multiple iată că reușesc să bucure oamenii. Pictura lui Paul Surugiu are căldură, are culoare, are viață și dincolo de orice altceva, are sensibilitate. La toate se adaugă esența, emoția și mesajul puternic, deseori o metaforă, pe care-l are în titlu și-n ideea aleasă. În toamna aceasta artistul va realiza mai multe evenimente în care-și va expune ultimele lucrări, precum și tablourile realizate în pandemie! Mai jos, câteva din cele mai frumoase tablouri ale sale, din colecții private!

Fuego a avut prima expozitie in 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *