Un nou sezon al emisiunii începe pe 4 aprilie, când Cristi Tabără și echipa să ne propun o călătorie în zona Buzăului. „Exclusiv în România” se vede duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.

Primăvara își intră în drepturi, așa că echipa „Exclusiv în România” pornește din nou la drum, în căutarea de noi obiective unicat, de povești fascinante și obiceiuri inedite. Un nou sezon al îndrăgitei emisiuni de călătorii începe pe 4 aprilie la TVR 1, când Cristi Tabără ne propune o plimbare în zona Buzăului. Ce putem și noi descoperi acolo ne dezvăluie duminică, de la ora 17.00, la TVR 1, în prima ediție „Exclusiv în România” a sezonului.

Primul popas este la Pietroasele, pentru a afla istoria de roman polițist a tezaurului „Cloșca cu puii de aur”. A fost cel mai important tezaur descoperit la aceea vreme în Europa, iar în ceea ce privește cantitatea de aur, doar mormântul lui Tutankamon o depășește!
Aflăm apoi povestea lui Dumitru Dan, cel despre care se spune că, la începutul secolului al XX-lea, a parcurs pe jos peste 100.000 de kilometri, rupând aproape 500 de opinci, într-o fascinantă călătorie în jurul lumii, care a durat 6 ani. De ce au plecat 4 români în această expediție și de ce s-a întors doar el – rămâne să aflăm pe 4 aprilie, la „Exclusiv în România”.

Bozioru este o zonă magnifică a Ținutului Buzăului, care se pregătește să devină geoparc UNESCO. Aici, oamenii pot să stea de vorbă cu trovanții, în primul muzeu cu realitate augumentată din România, iar Babele de la Ulmet uimesc turiștii prin formele stranii pe care le iau trovanții, dar și prin misterele create în jurul lor… 

Filmare Exclusiv Romania – TVR

Înapoi la Pietroasele, Cristi Tabără stă de vorbă cu artistul pietrar Ion Moacă, surprinzător nu doar pentru ca îl critică pe tocmai pe Constantin Brâncuși, dar mai ales prin sculpturile și poveștile sale.

Unanim recunoscuţi, cârnaţii de Pleşcoi sunt comoara savuroasă a Buzăului. Haideți să vedem cum se fac! Şi, mai ales, cum se mănâncă…

Urmărim, așadar, o ediție… tezaur a emisiunii „Exclusiv în România”, ce deschide un nou șir de călătorii ale lui Cristi Tabără și ale echipei sale. Expediția în zona Buzăului poate fi văzută pe 4 aprilie, de la ora 17.00 la TVR 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *